Igualtat sancionarà a les residències que no presenten planes de contingència

Tots els que falten per enviar-ho són centres privats
Sancions si no tenen fets els plans | València Diari

La Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives sancionarà a aquelles residències i centres de dia que encara no han presentat els seus plans de contingència per a fer front al Covid-19 si no ho fan en els pròxims dies.

Ho ha assegurat la vicepresidenta del Consell i consellera d'este departament, Mónica Oltra, en la seua compareixença en Les Corts Valencianes per a informar sobre la situació de les residències de majors en relació amb la pandèmia de coronavirus.

Ha recordat que les residències havien d'enviar abans del 31 de juliol un pla de contingència per a fer front al virus, que incloguera, entre altres coses, un 'estoc' d'equips de protecció individual per a, com a mínim, quatre setmanes, i garantir la possibilitat d'aïllar a un 10% dels residents en habitacions amb bany propi.

Falten encara centres privats per enviar-ho

Ha destacat que hui han presentat aquests plans un total de 314 residències de majors (el 99%) i 125 de centres de dia (el 69%), però hi ha quatre residències i 56 centres de dia, tots ells privats, que no ho han fet encara, alguna cosa que, segons ha reconegut, li crida l'atenció.

Oltra ha explicat que s'ha advertit a eixos centres per escrit que això suposa una infracció greu prevista en l'article 6 del Decret llei 11/2020 de règim sancionador específic contra els incompliments de les disposicions reguladores de les mesures de prevenció davant del Covid-19.

La vicepresidenta ha dit que si no presenten eixos plans «en pocs dies», s'iniciarà el procediment sancionador corresponent, a on es delimitarà la responsabilitat del centre i les possibles sancions aplicables d'acord amb la normativa vigent.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Canvi de preu en les mascaretes a partir del pròxim dimarts" "URGENT: El territori valencià ampliarà el tancament perimetral una setmana més"