El xef José Andrés i la seua ONG, premi Princesa d'Astúries de la Concòrdia

L'ONG ha repartit milers de menjars gratis als EUA durant la pandèmia del coronavirus

El premi Princesa d'Astúries de la Concòrdia 2021 ha recaigut en el xef hispà-estatunidenc José Andrés i la seua ONG World Central Kitchen (WCK).


Nascut a Astúries, format amb Ferrán Adriá a Barcelona i establit des de fa tres dècades als Estats Units, Andrés és una personalitat llatina al seu país d'adopció i en 2016 va rebre del president Barack Obama la Medalla Nacional d'Humanitats.


Entre altres accions, José Andrés i la seua ONG han repartit milers de menjars gratuïts durant la pandèmia de coronavirus als EUA.


"Qui anava a dir que un cuiner anava a rebre un premi així"

 


"Quasi no me'l crec, qui anava a dir que un cuiner anava a rebre un premi així", ha declarat en José Andrés a RNE.


El cuiner ha agraït el guardó, que entén com "un xicotet reconeixement a totes les persones a tot el món, sobretot moltes dones, a vegades invisibles, sense veu i sovint pobres, que solucionen els problemes de les seues comunitats plat a plat de menjar".


El cuiner ha destacat la importància de l'alimentació i ha demanat que "cada president, cada govern, cada empresa" s'ocupe d'ella.


El jurat destaca la seua "assistència humanitària exemplar"

 


El jurat destaca que el cuiner espanyol i els treballadors de WCK "bolquen la seua experiència en l'àmbit gastronòmic per a desenvolupar formes d'assistència humanitària exemplar, atenta a ajudar als més desfavorits en les situacions més extremes, i serveixen de catalitzadors per a la col·laboració d'agents de diferents àmbits darrere d'una societat més justa i sostenible".


Dotació Premi

 

Cada Premi Princesa d'Astúries està dotat amb una escultura de Joan Miró, un diploma acreditatiu, una insígnia i la quantitat en metàl·lic de cinquanta mil euros.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"OCU denuncia que juny tanca amb el preu de l'electricitat més car de la història" "Atenció amb el que volen fer les aerolínies amb els passatgers"