Els bars seguiran tancats: La Justícia avala el tancament de l'hostaleria de la Comunitat Valenciana

El TSJCV rebutja la suspensió cautelar sol·licitada per hostalers de Castelló
Els bars seguiran tancats en el territori valencià | ACN

La Secció Quarta de la Sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha desestimat la suspensió del tancament de l'hostaleria en considerar que eixa mesura resulta «efectiva en un escenari d'àmplia transmissió comunitària» del coronavirus.

«Reduïx la concentració de partícules portadores del virus en l'aire i reduïx el número de persones que poden estar exposades en qualsevol moment», argumenten els magistrats, en un acte notificat este divendres.

Els magistrats desestimen així les mesures cautelars sol·licitades en el seu recurs per l'Associació d'Hostalers de Castelló (Ashocas) contra les mesures restrictives en l'hostaleria contemplades en la resolució de la Conselleria de Sanitat del passat 19 de gener i la pròrroga d'estes, adoptada el 12 de febrer. Al seu judici, acollir la pretensió dels recurrents suposaria una pertorbació greu dels interessos generals.

Alt nivell de circulació del Covid-19 en el territori valencià

Sense entrar en el fons de l'assumpte, que haurà de ser objecte de prova en el marc del procediment, la sala ha tingut en compte per a dictar esta resolució un informe de la subdirectora general d'Epidemiologia, Vigilància de la Salut i Sanitat Ambiental de la Generalitat, informa l'alt tribunal valencià.

Eixe informe, que va servir de base per a les resolucions sanitàries impugnades, descriu un alt nivell de circulació del SARS-CoV-2 en la Comunitat Valenciana, que la situaven en risc molt alt i, en determinats períodes, extrem.

Minimitzar la interacció social 


Per al tribunal, «quan el nivell de circulació de virus és molt alt, la manera de previndre un gran número de defuncions i un excés d'hospitalitzacions és adoptar mesures més enèrgiques basades en minimitzar en la mesura del possible la interacció social».

L'acte precisa que la decisió judicial se circumscriu al punt de partida de la situació fàctica existent en el territori valencià, és a dir, a l'estat de la pandèmia en el moment en què es van dictar les resolucions de Sanitat. Per este motiu, la conclusió no necessàriament ha d'extrapolar-se a situacions futures en les que les circumstàncies concurrents puguen ser diferents.

El tribunal respon també als recurrents que el fet que l'administració permeta activitats d'hostaleria en menjadors socials o clíniques i hospitals i que la situació epidemiològica de la província de Castelló siga millor que en la resta de la Comunitat Valenciana no és raó per a suspendre-les en un cas o un altre.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"La proposta de Puig per a controlar la mobilitat en Pasqua" "Un expert del CSIC diu quan acabarà la pandèmia del coronavirus"