Manises demana «calma» perquè amb les dades actuals no consta «un focus massiu» de Covid-19

Recorden que l'hospital engloba a un total de 14 poblacions diferents
Demanen calma en Manises | unsplash

L'Ajuntament de Manises, en l'Horta (València), ha transmés a la població un missatge de «calma» i assegura que el brot de Covid-19 localitzat «està sent controlat i monitorat des del primer moment per les autoritats sanitàries». De la mateixa manera, recalca que, «per les dades facilitades fins ara, no consta que es tracte d'un focus de contagi massiu ni descontrolat, ni que existisca transmissió comunitària en el municipi».

El consistori ha fet públic un comunicat en el que detalla que el divendres 17 de juliol la Conselleria de Sanitat va fer pública la detecció d'un «brot familiar» de coronavirus originat en un bar de la localitat. 

Eixe dia es va informar de quatre casos positius confirmats i es va anticipar que s'estaven rastrejant els contactes de les persones contagiades amb la finalitat de practicar-los proves PCR i evitar una eventual cadena de transmissió descontrolada. En dades facilitades per la mateixa Conselleria durant la setmana es va conéixer que els casos havien ascendit a huit.

L'hospital engloba a 14 localitats diferents

A demés, este dijous, 23 de juliol, Sanitat va donar a conéixer que, en l'àrea de salut de l'Hospital de Manises hi havia 19 casos positius. En este sentit, des de la corporació municipal incidixen en què el departament de salut d'este hospital engloba a 14 poblacions pròximes, per tant, «no vol dir que les 19 persones siguen veïns o veïnes de la localitat o que existisquen 19 nous brots».

En tot cas, l'Ajuntament de Manises manifesta que «el brot està sent controlat i monitorat des del primer moment per les autoritats sanitàries, amb participació del personal de rastreig adscrit a la Conselleria i els professionals del Centre de Salut local».

En esta línia, trasllada als ciutadans «un missatge de calma, prudència i responsabilitat juntament amb un compliment estricte de les obligacions i recomanacions sanitàries vigents: ús de mascareta, distància social i higiene constants».

El govern municipal, afigen, «manté contacte amb la Conselleria de Sanitat i rep dades actualitzades de l'evolució del brot i l'Ajuntament únicament informarà quan considere necessari o rellevant facilitar o aclarir informació» com en este cas.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Tots els actes de l'Any del Palau d'Oliva" "Última hora: Espanya s'arrima als 1.000 contagis per coronavirus"