Marzà parla de si la setmana de la Magdalena siga o no lectiva: «La proposta ha d'eixir del Consell Escolar»

La festa ha quedat suspesa a causa de l'actual crisi sanitària
Marzà parla de si la setmana de la Magdalena ha de ser o no lectiva | Facebook

El conseller d'Educació, Vicent Marzà, ha assegurat este dimecres respecte a que la setmana de les festes de la Magdalena siga o no lectiva -després de suspendre's les mateixes per la pandèmia- que la proposta ha d'eixir del Consell Escolar Municipal.

Marzà s'ha pronunciat en una roda de premsa que ha oferit al costat de la rectora de l'UJI en ser preguntat per la petició de «sensibilitat» que ha fet l'alcaldessa de Castelló de la Plana, Amparo Marco, a la Conselleria d'Educació perquè la setmana de la Magdalena siga lectiva.

Segons ha explicat el conseller, «el posicionament de la Conselleria és molt clar, perquè s'està parlant de dies lectius o no lectius locals, que no són una decisió que pren la Conselleria de manera habitual. Nosaltres el que fem és marcar el calendari escolar de manera general i cada municipi, en el seu Consell Escolar, demana que determinats dies que són facultats de cada municipi siguen lectius o no, i això varia cada any», ha afegit.

«Aprovarem el que ens diga el Consell Escolar Municipal»

«Els municipis prenen les decisions d'eixa forma, i de fet nosaltres autoritzem o no la proposta que ix del Consell Escolar. Hi ha municipis que han canviat els festius locals, s'ha reunit el Consell Escolar, ho ha aprovat i s'ha emportat la petició a la Conselleria i ho hem autoritzat», ha aclarit.

Segons ha apuntat Marzà, «és una decisió en la que necessitem que isca del Consell Escolar una proposta dels dies lectius que són festivitat local, i decidir si és lectiu o no ha de ser en funció d'un criteri sanitari».

«Aprovarem el que ens diga el Consell Escolar Municipal, i pensem que el lògic seria que hi haguera un criteri emanat de la Conselleria de Sanitat perquè es prenguen decisions en funció de les necessitats reals de la situació epidemiològica de cada moment», ha subratllat.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"El municipi valencià més afectat pel trànsit d'avions de l'aeroport de Manises" "Albalat dels Sorells organitza un concurs fotogràfic en la Setmana de la Dona"