Més de la mitat dels malalts de coronavirus que perden l'olfacte no el recuperen en superar la infecció

Ho revela un estudi del que ha informat el neuròleg de l'Hospital del Mar de Barcelona, Miguel Ángel Rubio, en una entrevista
El coronavirus deixa seqüeles en aquelles persones que han patit la infecció | València Diari

Un estudi recent sobre les seqüeles del coronavirus revela que més de la mitat dels malalts de la COVID-19 que perden l'olfacte no el recuperen una volta passada la malaltia. Ho ha explicat en 'RAC 1' el responsable de la Unitat de Patologia Neuromuscular de l’Hospital del Mar de Barcelona, Miguel Ángel Rubio.

En este sentit, Rubio ha comentat que «l’anòsmia, la pèrdua d’olfacte, s’ha associat a un percentatge important de casos de detecció per coronavirus. Però en un estudi multicèntric a escala europea amb més de 400 malalts s’ha vist que només el 44% dels casos el recupera».

 INVITACIÓ: Ja vos podeu unir al grup oficial de Facebook del València Diari a on comentem entre tots les notícies de tots els valencians! Vos informareu, podreu comentar l'actualitat i també vos entretindreu.  FEU CLIC ACÍ, VOS ENCANTARÀ!

Però esta no és l'única seqüela que deixa la malaltia, ja que diferents investigacions han constatat efecte sobre els renyons, el fetge, la musculatura, els pulmons o el sentit del gust. En este sentit, el cap del Servici de Pneumologia del mateix hospital, Joaquim Gea, ha assenyalat al citat mitjà que el coronavirus deixa «cicatrius importants en el pulmó», que s'ha diagnosticat en dos de cada cinc pacient greus ingressat en l'UCI.

Joaquim Gea ha explicat que «estem veent seqüeles radiològiques i clíniques importants, sobretot en pacients en estat greu que han estat en l’UCI, però també en pacients més lleus». Segons el pneumòleg, un 40% dels pacients que passen per cures intensives en patixen, mentres que el percentatge baixa en els quadres més lleus de la malaltia.

Seqüeles en l'aparell motor

Entre les seqüeles detectades en pacients que han patit el coronavirus, destaquen les que afecten a l'aparell motor. Segons el doctor Rubio, s'ha descobert una associació entre la Síndrome de Guillain-Barré i la infecció per coronavirus.

Miquel Ángel Rubio ha manifestat que «alguns pacients es recuperen, però a la majoria els pot deixar importants seqüeles motores. Poden haver de necessitar ajuda per a moure’s, per a menejar els braços, per a poder manipular objectes, etc.».

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Última hora: Compromís votarà no a la pròrroga de l'estat d'alarma" "Última hora: La mascareta, obligatòria per a tots a partir de demà"