INVITACIÓ:

Unix-te al nou grup oficial de Facebook de ValenciaDiari, info al minut del Coronavirus. Clica ací, T'ESPEREM!

Més de 1.600 multes i 7 detinguts en València per saltar-se l'estat d'alarma

El dia de Sant Josep és quan més multes es van posar
Més de 1.600 sancions durant l'estat d'alarma en València | EFE

 

Els agents de la Policia Local de València han imposat un total de 1.619 sancions i han detingut a set persones per incomplir l'estat d'alarma des que es va decretar el passat 15 de març.

 

Les actes per infringir la prohibició de circular, excepte en els supòsits que recull el Reial decret, són les més nombroses, amb 1.541 denúncies, ha precisat l'Ajuntament en un comunicat. També s'ha multat a 56 persones  i s'ha denunciat a 19 persones més per desobediència greu a l'autoritat i a tres més per amenaces o resistència a agents.

 

Quant a l'evolució de les sancions, la dada més alta es va registrar dijous passat, 19 de març --festa de Sant Josep--, quan la Policia Local de València va imposar 393, mentres que este diumenge van ser 309. Durant el cap de setmana, s'ha registrat el major nombre d'actes i denúncies. Només el dissabte passat es van multar 27 establiments, mentres que la xifra de denúncies del diumenge va conseguir un total de 22.

 

«Estar en casa és la forma més eficaç de fer front el virus»

El regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, ha recordat que la Policia Local de València vetlarà «rigorosament pel compliment de l'estat d'alarma» i ha remarcat que «estar en casa continua sent, hui en dia, la forma més eficaç per a contindre la propagació del virus».

 

A demés, ha apel·lat a «la responsabilitat» perquè «quedar-se en casa és un deure». «Pensem que la nostra responsabilitat protegirà a la nostra família, a tota la societat. La nostra responsabilitat és una barrera de protecció per a tots ells i elles», ha incidit l'edil.

 

De la mateixa manera, el regidor ha tingut paraules d'agraïment i reconeixement a tota la plantilla de Policia Local, Bombers i Protecció Civil per l'«enorme esforç que estan realitzant».

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

Més notícies de la categoria Actualitat