La ministra de Sanitat, Carolina Darias, defensa les mascaretes quirúrgiques que es venen en Espanya

Darias ha assegurat que les mascaretes higièniques que es venen en Espanya tenen un nivell de filtrat superior a les que es comercialitzen en altres països d'Europa

Imatge d'una pediatra amb un nen, els dos amb mascareta
Darías, defensa les mascaretes quirúrgiques que es venen en Espanya | iStock

En els pitjors moments de la tercera ona del coronavirus eixia en Espanya el debat sobre l'obligatorietat de les mascaretes FFP2 en uns certs llocs, norma que s'ha decretat en altres països europeus. Esta classe de protecció és, d'entre les d'ús comú, les que major percentatge de filtratge presenten, pel que oferixen major seguretat al que les usa de manera correcta. 

La postura del Govern de Pedro Sánchez ha sigut la de no fer obligatòria la FFP2 i insistir en el bon ús de les quirúrgiques o sanitàries com a mesura de prevenció enfront del Covid-19. El dubte i la disparitat d'opinions s'ha traduït en el carrer. L'últim càrrec públic que ha fet declaracions ha sigut la nova ministra de Sanitat, Carolina Darias, qui ha defensat les mascaretes higièniques que es venen en Espanya.

Darias ha assegurat que les mascaretes higièniques que es venen en Espanya tenen un nivell de filtrat superior a les que es comercialitzen en altres països d'Europa. «Espanya té una regulació molt important respecte a les mascaretes higièniques, ja que la normativa UNEIX establix que ha de tindre una eficàcia de filtratge d'entre el 90 i el 95%», ha dit Darias.

I és que, tal com ha insistit, s'ha demostrat que les mascaretes impedixen que el coronavirus es propague, incloses les higièniques i les quirúrgiques, si bé ha avisat que el «més important» és que s'ajuste bé a la cara i el seu ús es complemente amb altres mesures.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram


Comentaris

envia el comentari