Mor Enric Tàrrega, referent indispensable del valencianisme

El valencianista tenia 84 anys
El valencianista ha mort a causa d'un càncer | Wikipedia

Este dissabte ha mort Enric Tàrrega, una de les figures més importants del valencianisme cultural i polític des dels anys 60. A demés, ha format part de la història de València en l'època franquista i de la Transició a banda de ser un personatge imprescindible en el valencianisme d'esquerres.

Segons informa 'Levante-EMV', Tàrrega ha mort a causa d'un càncer als 84 anys. Va participar en la fundació del sindicat Comissions Obreres en València al mateix temps que s'implicava en l'inici del Partit Socialista Valencià, antecessor del PSPV-PSOE, després de la seua fusió.

A demés, ha rebut el premi Miquelet d'Honor i també el Vicent Ventura de la Universitat de València. En 2010 va publicar el llibre de converses 'L'amant de la ciutat somniada'.

Este mateix matí algunes organitzacions com 'Intersindical Valenciana', han expressat el seu condol en les seues xarxes socials de la mateixa manera que han destacat que el valencianista era «una persona compromesa amb la classe treballadora, la lluita per les llibertats nacionals i socials del territori valencià i la nostra llengua i cultura». 

Intersindical Valenciana expressa el seu condol pel traspàs de l’Enric Tàrrega

Publicada por Intersindical Valenciana en Sábado, 1 de agosto de 2020

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Un mort en una residència després de 35 dies en el territori valencià" "Coronavirus sense fre: Es disparen els contagis en dos comunitats"