La multa que et poden posar si dus mal posada la mascareta en el cotxe

Les sancions poden arribar fins als 100 euros
Les multes per no posar-te bé la mascareta en el cotxe poden arribar als 100 euros | Ajuntament d'Alacant

 

La fase 1 de la desescalada implica canvis importants en l'ús dels transports privats en tot el territori valencià, ja que es troba íntegrament en esta fase de la desescalada. Els conductors han de tindre molt en compte en quines situacions poden ser multats per no usar bé les mascaretes. 

 

Les famílies o les persones que convisquen en la mateixa casa podran ocupar totes les places d'un vehicle sense haver de posar-se les màscares. S'entén que en conviure juntes no hi ha un perill de contagi possible. 

 

Tot canvia quan es vol viatjar en un vehicle privat amb altres amics o familiars que no conviuen. Per a este supòsit, la norma és que viatgen dos persones per cada fila de seients i en el cas d'un turisme serien fins a quatre persones

 

 INVITACIÓ: Ja vos podeu unir al grup oficial de Facebook del València Diari a on comentem entre tots les notícies de tots els valencians! Vos informareu, podreu comentar l'actualitat i també vos entretindreu.  FEU CLIC ACÍ, VOS ENCANTARÀ!

 

L'article 18.1 considera tres supòsits que comporten la multa

A demés, l'ús de la mascareta per a tots els seus ocupants del vehicle és obligatori en este supòsit i s'ha de respectar el màxim possible la distància de seguretat. És a dir, que cada ocupant vaja pegat a la seua finestra per a evitar el contagi. 

 

L'article 18.1 del Reglament General de Circulació considera com a falta lleu, amb una multa econòmica d'al voltant de 100 euros, qualsevol element que impedisca mantindre la «llibertat de moviments, el camp necessari de visió i l'atenció permanent a la conducció». Per això, el conductor pot ser multat en un control de trànsit per l'agent de l'autoritat si considera que l'ús de la màscara no permet qualsevol d'estes accions comentades. 

 

Finalment, cal intentar evitar que la interpretació d'una mala col·locació de la tela o la seua grandària puguen acabar en problemes que provoquen la pèrdua de capacitats per a la conducció. És a dir, que es puga arribar a la conclusió que el mal ús de la màscara pot generar problemes de visió i provocar-li una situació d'estrés al conductor.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram