La mutació del coronavirus trobada en Europa va començar en València

¬ęPensem que la mutaci√≥ no afectar√† l'efic√†cia de la vacuna¬Ľ, ha dit la cient√≠fica Emma Hodcroft
Ho ha confirmat un estudi | acn

La nova variant del coronavirus causant del Covid-19 i que ha eixit en Espanya no tindr√† cap impacte negatiu en la creaci√≥ d'una vacuna, ha assegurat este diumenge l'autora principal de l'estudi. ¬ęPensem que la mutaci√≥ no afectar√† l'efic√†cia de la vacuna¬Ľ, ha dit la cient√≠fica Emma Hodcroft de la Universitat su√Įssa de Basilea, instituci√≥ que ha liderat la investigaci√≥ en col¬∑laboraci√≥ amb l'Escola Polit√®cnica Federal de Zuric i el consorci espanyol SegCovid-Spain, encap√ßalat pel Centre Superior d'Investigacions Cient√≠fiques (CSIC).

Segons ha explicat, la vacuna apunta a parts espec√≠fiques del virus que no estan afectades per la mutaci√≥. Segons el que saben els cient√≠fics, Val√®ncia hauria sigut el primer lloc a on la variant va circular entre la poblaci√≥ local i va haver casos inicials entre els treballadors agr√≠coles en la regi√≥ d'Arag√≥.

En les seq√ľ√®ncies gen√®tiques que els cient√≠fics estan extraient dels tests de coronavirus en tot Europa la variant apareguda en Espanya (probablement entre finals de maig i principis de juny) representa el 29% del total, mentres que la segona m√©s expandida apareix en el 22% de casos i √©s la que circula essencialment a Fran√ßa i B√®lgica.

No obstant aix√≤, √©s normal que els virus muten sovint i, en el cas del SARS-CoV-2, causant del Covid-19, aix√≤ ocorre unes dos voltes al mes. ¬ęAix√≤ √©s perfectament normal, no hi ha res pel que alarmar-se. De fet, el SARS-CoV-2 √©s un virus molt estable. El que volem transmetre √©s que encara que hi haja mutacions aix√≤ no canvia l'estructura del virus ni com funciona¬Ľ, ha recalcat Hodcroft.

📸 L'actualitat valenciana en im√†tgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que far√†? Seguix-nos en Instagram!

"Sanitat habilita l'antiga escola d'infermeria de la Fe de Val√®ncia" "Les ve√Įnes de Val√®ncia ja tenen camisetes per als seus fans incondicionals"