Nova estafa: el missatge d'Hisenda que no has d'obrir

Els estafadors envien un SMS a la víctima fent-se passar per l'Agència Tributària
Una nova estafa relacionada amb Hisenda | Pixabay

Cada volta són més nombroses les estafes que proliferen relacionades amb Hisenda, que actuen fent-se passar per este organisme oficial per a demanar les dades personals als usuaris i robar-los posteriorment els diners. Este és el cas de l’última estafa cibernètica de la que la Policia s'ha fet ressò, que consistix en enviar un fals SMS que, presumptament, és de l’Agència Tributària, i demana les dades personals amb la intenció de reemborsar al client 1.340 euros, cosa que és completament falsa.

 

S'ha de desconfiar dels missatges que ens demanen dades personals

La víctima es troba amb un missatge en el seu mòbil en el que se li indica que té disponible el seu reemborsament, i que només falta que entre en l’enllaç del SMS. Si la víctima clica i cau en la trampa, automàticament se la redirigix a una pàgina falsa de l’Agència tributària que simula ser la seua web oficial, però que només és un intent de simular autenticitat, ja que Hisenda mai ens demanaria les nostres dades personals a través de correu electrònic o SMS.

La Policia Nacional ja ha alertat d'este tipus d’estafa i ha indicat que el més segur i sensat quan rebem un missatge com este, és assegurar-nos que és vertader contactant directament per telèfon amb l’organisme oficial, que en este cas seria l’Agència Tributària, i verificar si de veritat tenim un reemborsament pendent o qualsevol altre tràmit que necessite les nostres dades.

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Oberta la inscripció de la 13a edició del festival internacional 'La Cabina'" "Obert un tram del carril bici de l'avinguda de Primat Reig"