Els pediatres valencians afirmen que el control de la pandèmia és inabordable

Demanen al Consell que es prenguen mesures i es reforce el personal
Pediatres valencians demanen mesures Consell | cedida

Els pediatres valencians denuncien que l'inici de curs escolar està «desbordant les previsions» i el control de la pandèmia de coronavirus «resulta inabordable amb el personal disponible», pel que demanen a la Conselleria de Sanitat que estudie urgentment diferents mesures que eviten «el col·lapse».

Per a «poder alleujar» l'actual situació, els pediatres reclamen a la Conselleria, en un escrit al que ha tingut accés EFE, que reforce l'Atenció Primària amb més especialistes i, si això no és possible, valore la incorporació a temps parcial de pediatres jubilats o que provinguen de l'àmbit privat.

Les societats de Pediatria del territori valencià han remés un escrit a la Conselleria a on alerten de la «preocupant situació assistencial» en què es troben i consideren «inacceptable» que en alguns centres de salut hi haja «demores excessives per a conseguir cita, quan encara no han començat a circular els virus propis de l'hivern».

L'escrit, dirigit a la consellera, la secretària autonòmica de Salut Pública i les directores generals d'Assistència Sanitària i Recursos Humans, ha sigut remés per la Societat Valenciana de Pediatria (SVP), la Societat Espanyola de Pediatria Extrahospitalària i Atenció Primària (SEPEAP), l'Associació Valenciana de Pediatria d'Atenció Primària (AvalPap) i l'Associació de Pediatria Extrahospitalària de la provincia d'Alacant (APEPA).

Estan assumint concultes excessives

Segons indiquen en l'escrit, moltes agendes professionals estan assumint «consultes excessives» de pacients diaris i temen que això «puga implicar que processos que requerisquen una assistència prioritària queden desatesos, amb greus conseqüències per a la salut de la nostra població infantil».

Al seu juí, estes circumstàncies, unides a l'«augment de la crispació social», suposen una «important deterioració de la nostra imatge pública» que, asseguren, s'ha «multiplicat a partir de la posada en marxa del sistema de consultes telefòniques com a mètode de garbellat».

«Érem conscients que seria un hivern molt complicat, però l'inici de curs està desbordant estes previsions», afirmen en l'escrit, i assenyalen que es necessiten «mesures urgents» perquè els protocols actuals depositen en ells «multitud de faenes  afegides a les habituals, obliguen a garbellar multitud de símptomes lleus i el control de la pandèmia resulta inabordable amb el personal disponible».

Per això, creuen que la Conselleria hauria de prendre «mesures urgents» per a revertir esta situació i suggerixen crear un grup de treball específic en matèria de pediatria d'atenció primària «des del que analitzar este escenari i fer propostes per a revertir-lo».

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Última hora: 198 localitats valencianes amb casos de coronavirus en els últims 3 dies" "La final de la Copa Comunitat Valenciana de Vòlei se celebra el dissabte en Oliva"