Pedro Sánchez convoca les Eleccions generals per al pròxim 28 d'abril

El president del govern espanyol ha anunciat la convocatòria dels comicis general en una compareixença aquest matí.
Imatge del president Pedro Sánchez durant la compareixença | EFE

 

Aquest matí compareixia el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, per anunciar la dissolució de les Corts, i per tant, la convocatòria d'eleccions generals, així com concretar la data exacta d'aquestes, el pròxim 28 d'abril, després que el Congrés dels Diputats tombara aquesta mateixa setmana els Pressupostos Generals de l'Estat.

 

Sánchez ha recordat durant la compareixença els motius que van dur fa nou mesos a la moció de censura al govern del Partit Popular i Mariano Rajoy. Així, ha comentat la condemna per corrupció al PP que va desencadenar els fets, i segons paraules del president, es va fe la moció enfront d'un govern que no atenia a les necessitats de l'Estat.

 

El president ha assenyalat que va ser la majoria del Parlament qui va donar suport a la moció. Així mateix, destacava que aquesta moció tenia intenció de ser constructiva, per constituir un nou govern, tal com es contempla a la Constitució.

 

Sánchez també ha agraït a les persones que van fer possible el govern, i al seu equip de ministres, pel paper desenvolupat durant aquests mesos. Ha assenyalat, a més, els eixos del govern sorgit en juny, incidint en el creixement econòmic, la recuperació de l'Estat del benestar, i la regeneració democràtica de les institucions. Posteriorment ha recordat les actuacions fetes, i les paralitzades, al llarg d'aquests mesos, en el Congrés dels Diputats.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram