Pfizer endarrerix un dia l'entrega de noves vacunes en Espanya per problemes logístics

La farmacèutica tenia previst enviar un nou lot amb milers de noves dosis contra el Covid-19 hui, però finalment arribaran dimarts
La segona entrega de les vacunes en Espanya s'endarrerix un dia per problemes logístics | València Diari

Pfizer Espanya ha informat que s'endarrerix al dimarts, 29 de desembre, el lliurament d'un nou lot de vacunes en Espanya previstes per a este dilluns a causa d'una «incidència logística» en la fàbrica de Puurs (Bèlgica), que ja ha sigut solucionada.
 

La companyia ha comunicat al Ministeri de Sanitat que es posposa del dilluns al dimarts el lliurament de la remesa de vacunes compromeses per un «retard dels enviaments» des de la seua fàbrica a un total de huit països europeus, entre els que Espanya, per un problema vincular al «procés de càrrega i enviament».

Pfizer insisteix que la incidència ha sigut resolta i l'enviament tardarà només «unes hores»

La farmacèutica ha aclarit que «la situació ja està resolta», encara que «el pròxim lliurament de vacunes es retardarà unes hores i arribarà a Espanya el dimarts 29 de desembre per a la continuació de la vacunació en tot el territori nacional». Sanitat tenia previst enviar a partir del dilluns, en total, una mitjana de 350.000 dosi a les comunitats autònomes amb una periodicitat setmanal.En les pròximes dotze setmanes, Espanya rebrà 4.591.275 dosis d'esta vacuna de Pfizer, amb les que es conseguirà immunitzar 2.295.638 persones, amb el que es cobriria la primera etapa de l'Estratègia de vacunació contra el Covid-19 en Espanya.

Molta esperança en el primer dia de vacunació en Espanya

Este diumenge es va iniciar la primera de les tres etapes establertes en l'Estratègia de Vacunació contra el Covid-19 en Espanya i que prioritza quatre grups de població: els residents i personal sanitari i sociosanitari en residències de persones majors i amb discapacitat; el personal sanitari de primera línia; un altre personal sanitari i sociosanitari i grans dependents no institucionalitzats.

Recordem que, en Espanya, la primera persona en rebre una dosi de la vacuna contra el Covid-19 va ser Araceli Hidalgo, una resident de 96 anys de la residència de gent major 'Los Olmos' de Guadalajara, ciutat a on s'ha iniciat la vacunació. La dona, nascuda l'any 1924 en Guadix, (Granada), fa 25 anys que està empadronada en Guadalajara, té un fill i una filla, quatre nets i un besnet. 

Si bé reconeixia sentir-se «nerviosa», ha mantingut la calma en tot moment, i ha fet cas a les recomanacions de la infermera encarregada d'administrar-li la vacuna. «Gràcies a Déu», va exclamar, després de confessar que no havia sentit  cap molèstia, més enllà d'una «punxadeta», tal com ho va definir la sanitària. 

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Més de 700 persones han rebut la vacuna contra el Covid-19 en el territori valencià" "El govern valencià destinarà 240 milions d'euros per a material sanitari en 2 anys"