Els pilots de Ryanair anuncien cinc dies de vaga en setembre

Protestaran pel tancament de les bases de Girona, Gran Canària, Tenerife Sud i Lanzarote
Els pilots de Ryanair anuncien cinc dies de vaga de cara a setembre | CEDIDA

 

Cinc jornades de vaga en setembre seran la protesta dels pilots de Ryanair contra el tancament de quatre bases aèries: una en Girona i tres en les Illes Canàries. Els  pilots de la companyia adscrits al Sindicat Espanyol de Pilots de Línies Aèries (Sepla) han anunciat que faran vaga els dies 19, 20, 22, 27 i 29 de setembre.

 

El tancament de les quatre bases de Ryanair ha desembocat en protestes per part dels treballadors

Les protestes es fan com a resposta a l'anunci de l'aerolínia del tancament de les bases de Tenerife Sud, Gran Canària, Lanzarote i Girona el dia 8 de gener. Clausurar eixes quatre bases espanyoles comportaria destruir llocs de treball que podrien afectar a més de 100 pilots. Des de Sepla esperen «que la companyia recapacite en la seua decisió, que no està emparada per cap motivació econòmica, ja que Ryanair continua anunciant beneficis any a any».

 

El tancament de les quatre bases de Ryanair ha desembocat en protestes per part dels treballadors | Cedida

 

El sindicat ha anunciat que ha presentat la sol·licitud de mediació davant el Servici Interconfederal de Mediació i Arbitratge (SIMA), institució que intenta resoldre conflictes laborals. Sepla ha exposat, també, que, en cas de no arribar a cap acord, procediran a fer la convocatòria oficial de vaga davant dels organismes competents.

 

Foment ja ha decretat els servicis mínims, considerats «abusius» pels sindicats

De moment, el Ministeri de Foment ha decretat uns servicis mínims del 100% en vols no peninsulars (Canàries i Balears), un 60% en els peninsulars i internacionals superiors a 5 hores i un 35% en els peninsulars inferiors a 5 hores de desplaçament. Segons el secretari de l'organització d'USO Ryanair, Jairo González, «Foment torna a mirar només per i cap a Ryanair» i considera, juntament amb Sepla, que eixos servicis mínims són «abusius».

 

La convocatòria de vaga dels pilots coincidixen amb les jornades de vaga dels tripulants de cabina de la mateixa empresa, que també protesten pel tancament de les bases. La vaga de tripulants es faran els dies 1, 2, 6, 8, 13, 15, 20, 22, 27 i 29 de setembre.

 

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!