La Pobla de Benifassà fa una crida al confinament voluntari en detectar-se casos de coronavirus

El municipi ha registrat casos vinculats amb el brot de Peníscola
L'Ajuntament ha demanat a la població que es quede en casa el màxim possible | Mancomunitat els Ports

La Pobla de Benifassà, en la comarca del Baix Maestrat (Castelló), s'ha convertit en la primera localitat valenciana a demanar el confinament voluntari de la seua població. David Gil, l'alcalde de la localitat que compta amb poc més de 200 habitants segons l'Institut Nacional d'Estadística (INE), ha fet una crida a la «responsabilitat individual» a través d'un ban.

Esta decisió ha vingut motivada en saber que diversos veïns del municipi s'han contagiat arran del brot de Covid-19 registrat en Peníscola, especialment en l'única zona d'oci nocturn d'esta localitat de la mateixa comarca. Per això, des del consistori han volgut, a demés d'instar als contagiats a complir la quarantena, fer algunes recomanacions:

  • Quedar-se en casa el màxim possible
  • Mantindre el distanciament social
  • Portar la mascareta obligatòriament fora de casa
  • Llavar-se les mans amb freqüència
  • Tossir cobrint-se amb el colze
  • Contactar amb el Consultori Mèdic si es tenen símptomes

A demés, l'Ajuntament ha decidit tancar totes les instal·lacions municipals com la piscina, la llar del jubilat, l'oficina de turisme, el bar 'La Societat, l'hotel i restaurant 'Tinença', locals d'associacions, etcétera.

El consistori ha volgut agrair també a la població «el gran esforç» que han fet tots els veïns durant el confinament i ha fet una crida a la responsabilitat individual per a «frenar el brot com més prompte millor». Segons l'última actualització de dades de la Conselleria de Sanitat a data 16 de juliol, esta localitat no havia registrat cap cas de coronavirus des de què començà la pandèmia.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Tanca un ajuntament valencià davant un possible brot de coronavirus" "Els experts avisen que la reobertura de les escoles penja d'un fil"