Els podòlegs adverteixen que sentir endormiscament als peus pot ser símptoma de malaltia

El Col·legi de Podòlegs de la Comunitat Valenciana ha destacat que la diabetis, hipertensió, arterioesclerosi o problemes circulatoris, poden estar darrere d'esta sensació

L'Il·lustre Col·legi Oficial de Podòlegs de la Comunitat Valenciana (ICOPCV) ha advertit que sentir endormiscament o entumiment freqüent dels peus pot ser símptoma de malaltia.

Entre les causes més comunes estan els problemes d'origen vascular, neurològic o mecànic.

"El principal és que siguem conscients que tenir esta sensació en els membres inferiors no és normal i, per tant, la nostra recomanació és acudir al més aviat possible al podòleg per a localitzar la causa. Problemes de circulació en cames i peuscom el retorn venós, la hipertensió, l'arterioesclerosi, la microcirculació afectada pel fred o altres causes com a diversos fàrmacs administrats o alteracions en nervis perifèrics, poden estar darrere d'esta sensació", ha assegurat Pilar Nieto, presidenta del ICOPCV.

Pel que fa a les causes d'origen neurològic, els podòlegs han assenyalat que l'alteració del senyal nerviós també pot ser originada per diverses patologies com la diabetis, l'alcoholisme, el consum de tabac que generen un dèficit en la conducció nerviosa que pot donar lloc a l'endormiscament o formigueig dels peus.

"També hem de tenir en compte que una mala elecció del calçat, els hàbits repetitius en el patró de la marxa o les deformitats al peu, entre altres, poden generar una pressió constant sobre una determinada zona en concret i donar lloc a la parestèsia, que és este trastorn de la sensibilitat que es manifesta com a formigueig", ha explicat Maite García, vicepresidenta del ICOPCV.

Els podòlegs recomanen, juntament amb un control adequat de qualsevol malaltia diagnosticada, evitar el consum d'alcohol i tabac, i l'ús d'un calçat adequat que s'adapte correctament al peu, permetent el seu moviment complet sense oprimir-lo, amb una sola que esmorteesca la xafada.

Al costat d'això, és essencial que un podòleg realitze un estudi de la trepitjada, neurològic i vascular, principalment, per a avaluar la situació i oferir el tractament més adequat en cada cas en concret.

<

>

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Sanitat obre perfils en Facebook i Instagram per a acostar els missatges de salut" "La Generalitat augmenta el pressupost destinat a Turisme en 2022"