La Policia de la Generalitat proposa sancionar a nou locals per incomplir les mesures de seguretat

Els agents han inspeccionat i controlat més de 190 locals
S'han presentat 28 propostes de sanció per no usar mascareta | Europa Press

La Policia de la Generalitat ha inspeccionat i controlat 190 locals i ha al√ßat nou actes de proposta de sanci√≥ tant per incomplir les mesures sanit√†ries enfront de laCovid-19 com per infringir alguns dels preceptes regits en la llei 6/2018 de la Generalitat d'espectacles p√ļblics, activitats recreatives i establiments p√ļblics, i ha fet 28 propostes de sanci√≥ per no usar mascareta.

Des de divendres passat, la Unitat Adscrita de la Policia Nacional en el territori valenci√† ha fet 1.385 advertiments relacionats amb l'√ļs de la mascareta i la dist√†ncia de seguretat. Del total, 28 es van convertir en proposta de sanci√≥ per no usar la mascareta en la via p√ļblica o locals oberts al p√ļblic.

A dem√©s, els agents van identificar a 379 persones i 46 cotxes. El dispositiu tamb√© va permetre imposar una ordre de tancament d'establiment, dos den√ļncies per seguretat vi√†ria, al√ßar set actes per tinen√ßa de drogues o armes, fer un auxili humanitari i acompanyar a la Inspecci√≥ de Treball i a la Seguretat Social a controlar tres locals.

Dades per províncies

Per províncies, en la de València la Policia de la Generalitat va practicar 80 inspeccions en locals d'Alboraia, el Perelló, el Puig, la Pobla de Farnals, Piles i València amb un resultat de cinc propostes de sanció.

En la d'Alacant, els 55 establiments controlats se situaven en la capital, en Calp, en Elx, en Sant Joan i en Sant Vicent del Raspeig, i quatre d'ells van ser proposats per a sanci√≥. En la prov√≠ncia de Castell√≥ tamb√© de van inspeccionar 55 locals en Onda, Vila-real i Castell√≥ de la Plana per√≤ no es va estendre acta amb proposta de sanci√≥ en cap d'ells. A estes dades cal sumar les sancions proposades per altres cossos amb compet√®ncies en seguretat.

La consellera de Just√≠cia, Interior i Administraci√≥ P√ļblica, Gabriela Bravo, ha destacat que la coordinaci√≥ entre els diferents cossos de seguretat ¬ęha perm√©s multiplicar l'efic√†cia dels controls per a comprovar que les persones, i tamb√© els locals, complixen amb les mesures de l'√ļs de la mascareta i de limitaci√≥ d'aforament que marquen les autoritats sanit√†ries¬Ľ.

📸 L'actualitat valenciana en im√†tgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que far√†? Seguix-nos en Instagram!

"Bèlgica exigix quarantena a les persones que viatgen des de València i Castelló" "L'alcalde de Sagunt dona positiu en coronavirus"