Preocupant advertència de l'OMS: Passarà en octubre i novembre

Preveu que tot es complique esta tardor
L'OMS alerta que els mesos d'octubre i novembre seran durs | CatalunyaDiari

Hans Kluge, director per Europa de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha declarat este dilluns a l'agència 'AFP' que la pandèmia del Covid-19 serà «més dura en octubre i novembre». Segons Kluge, en els dos mesos serà quan «la mortalitat serà més elevada».

Unes paraules que arriben tot just en un moment a on Europa està vivint un gran augment dels contagis per coronavirus. No obstant això, la mortalitat es manté, de moment, estable.

«Els països no volen escoltar estes males notícies»

Segons ha assenyalat l'OMS, este increment en el número de morts diàries serà conseqüència de l'augment dels casos positius a causa de la represa de l'epidèmia en Europa. Kluge ha manifestat que «estem en un moment en el que els països no volen escoltar esta classe de males notícies» i ha afegit que «el missatge positiu és que la pandèmia arribarà a la seua fi en un moment o altre».

És per això que OMS Europa ha decidit reunir entre hui i demà a tots els 50 estats membres per a discutir quina serà la resposta a la pandèmia i establir una estratègia pels pròxims cinc anys.

La pandèmia arribarà a la seua fi quan «aprenguem a viure amb ella»

El cap de la filial europea de l'OMS ha volgut aclarir que l'epidèmia no arribarà a la seua fi amb l'arribada de la vacuna, que encara s'està creant: «Escolte cada dia: 'la vacuna serà la final de l'epidèmia'. Clar que no ho serà!».

El metge belga ha afegit que «encara no sabem si la vacuna serà eficaç en tots els sectors de la població. Estem rebent alguns senyals que pareixen indicar que serà eficaç per uns però no pels altres». En este sentit ha advertit que suposarà una «malson logístic» haver de demanar vacunes diferents.

D'eixa manera, Kluge ha matisat que el final de la pandèmia arribarà quan «com a comunitat aprenga a viure amb esta pandèmia. I això depèn de nosaltres. És un missatge molt positiu». En estes últimes setmanes els contagis en Europa han augmentat de forma considerable i sobretot ho ha fet en Espanya i França.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Una classe de Primària d'una escola de Benicarló confinada per un cas de coronavirus" "URGENT: Confirmat un brot de 29 casos de coronavirus en una residència d'Alzira"