Urgent coronavirus: Totes les províncies i zones que canvien de fase el dilluns

En el cas valencià, la consellera de Sanitat Ana Barceló ha preferit ser prudent i no demanar el canvi de fase en cap departament de salut valencià, tot i les crítiques d'algunes ajuntaments
El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha informat dels municipis que canvien de fase   | TV3

 

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, acaba de comparéixer en roda de premsa per a confirmar quines zones d'Espanya avancen de fase de desescalada. A diferència de les altres dos ocasions, ho ha fet després d'un consell extraordinari de ministres, a on s'ha aprovat la quinta pròrroga de l'estat d'alarma, i sense estar acompanyat de Fernando Simón.

 

I ara, segons confirma el ministre Illa, els territoris que passen a fase 1 són les següents: Madrid, Barcelona i la seua àrea metropolitana, a demés de les zones de Castella i Lleó que estaven en fase 1.

 

Més encara, també ha anunciat que passen a la fase 2: Andalusia (excepte Màlaga i Granada), Aragó, Astúries, Cantàbria, Castella-la Manxa (Conca i Guadalajara), Catalunya (Tarragona i part de Lleida), Extremadura, Galícia, totes les Illes Balears (les illes que quedaven), les Illes Canàries (les illes que quedaven), la Rioja, Múrcia (excepte el municipi de Totana), Navarra, el País Basc, Ceuta i Melilla.

 

 INVITACIÓ: Ja vos podeu unir al grup oficial de Facebook del València Diari a on comentem entre tots les notícies de tots els valencians! Vos informareu, podreu comentar l'actualitat i també vos entretindreu.  FEU CLIC ACÍ, VOS ENCANTARÀ!

 

En el cas valencià, cap departament de salut podrà passar a la fase 2, ja que la Generalitat Valenciana no ho va sol·licitar este dimecres, últim dia que va acabar el termini per a poder demanar-ho. La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha justificat la decisió per prudència. I és que, mentres els valencians estiguen tots en fase 1, la mobilitat estarà restringida dins de la mateixa província, cosa que pot evitar que, de colp, tots els espanyols que vullgueren vindre des de zones més afectades inunden les costes valencianes a partir de la setmana que ve.

 

En esta imatge es pot vore clàrament, les zones que estaran en Fase 1 i Fase 2 a partir del dilluns | Ministeri de Sanitat

Zones que avancen a fase 1

Madrid

Després dels dos intents anteriors, tota la comunitat de Madrid passa íntegrament a la fase 1 en haver complit les condicions exigides pel ministeri.

 

Barcelona

Després d'una última setmana al que es va vindre a dir una fase 0,5, de suavització de les mesures de fase 0, Barcelona i la seua àrea metropolitana passen a fase 1.

 

Castella i Lleó

Les diferents àrees sanitàries que encara quedaven en fase 0 avancen a fase 1, incloent les diferents capitals de província.

 

Zones que avancen a fase 2

Andalusia

Com passà en l'anterior ocasió, només 6 de les 8 províncies (Almeria, Cadis, Còrdova, Huelva, Jaén i Sevilla) avancen conjuntament de fase. Es queden fora Granada i  Màlaga, encara en fase 1 una setmana més.

 

Aragó

El govern aragonés havia demanat la passada de tota la comunitat, cosa que passarà a partir del dilluns. Osca, Saragossa i Terol entren fase 2, per tant.

 

Astúries

El principat avançarà dilluns que ve a fase 2 en tot el seu territori, tal com havia demanat el govern regional.

 

Cantàbria

La comunitat càntabra passa en la seua integritat a fase 2 a partir del pròxim dilluns, com ja va passar amb l'avanç a la fase 1.

 

Castella-la Manxa

Com en l'ocasió anterior, només dos províncies manxegues, Guadalajara i Conca avancen a la fase 2. Toledo, Ciudad Real i Albacete hauran d'esperar 1 setmana més.

 

Castella i Lleó

Només les 26 zones que havia sol·licitat la Junta de Castella i Lleó passen a fase 2. Són les mateixes que ja portaven 2 setmanes disfrutant de la fase 1.

 

Catalunya

Les tres zones sol·licitades per la Generalitat passen a la fase 2: l'Alt Pirineu, l'Ebre i Tarragona.

 

Extremadura

Després de la sol·licitud de la Junta d'Extremadura, tant la província de Càceres com la de Badajoz passen a la fase 2 dilluns que ve.

 

Galícia

Les quatre províncies gallegues (la Corunya, Lugo, Orense i Pontevedra) passen a fase 2 encara que amb limitacions en algunes activitats.

 

Les Illes Balears

Mallorca, Menorca i Eivissa se sumen a Formentera, que ja havia entrat en fase 2 dilluns passat.

 

Les Illes Canàries

Tenerife, Gran Canària, Lanzarote, Fuerteventura i la Palma s'unixen a les illes més xicotetes i passen a fase 2.

 

La Rioja

Tot el territori de la Rioja ha avançat a la fase 2, després de la petició del govern autonòmic

 

Múrcia

La comunitat de Múrcia veu complida la seua demanda i passa a la fase 2 en la seua integritat, excepte Totana, municipi que es va evitar demanar-ho.

 

Navarra

Tota la comunitat foral de Navarra passa a la fase 2 però amb algunes restriccions en les activitats.

 

País Basc

El govern basc havia sol·licitat el passe a fase 2 per a tot el seu territori: Àlaba, Biscaia i Guipúscoa passaran a una nova fase de la desescalada a partir del dilluns.

 

Ceuta i Melilla

Les dos ciutats autònomes havien sol·licitat al govern passar a la fase 2 després de dos setmanes en la fase 1, mesura corroborada pel govern central.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!