Puig demana un altre «esforç» al personal sanitari i respecte cap a este col·lectiu

«El pilar fonamental del sistema sanitari és, sens dubte, els professionals», ha afirmat Puig
Ha demanat respecte cap als sanitaris | Hospital de Bellvitge

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha demanat un altre «esforç» als sanitaris davant de la situació actual, al mateix temps que ha reclamat a la societat respecte cap a este col·lectiu: «No podem agredir als que ens cuiden».

Puig s'ha pronunciat d'esta forma durant la presentació de la campanya de conscienciació enfront de les agressions al personal sanitari 'Respectem a qui ens cuida'.  Durant l'acte ha estat acompanyat per la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló; el president del Consell d'Infermeria de la Comunitat Valenciana, Juan José Tirado; i la presidenta del Col·legi de Metges de València, Mercedes Hurtado.

«El pilar fonamental del sistema sanitari és, sens dubte, els professionals», ha començat dient Puig, per a agregar que este col·lectiu patix en moltes ocasions «qüestions vinculades a la violència que estan bastant ocultes».

«No és justificable la violència»

Sobre este tema, ha comentat: «La tensió i l'estrés que existix agafa a voltes, desgraciadament, el pitjor dels camins: La violència». Ha indicat que han de millorar les llistes d'espera i l'atenció, i ha ressaltat: «Tots hem de millorar, però mai és justificable, ni des de lluny, ni la violència física ni la verbal que patixen molts sanitaris».

Al seu juí de «respectar» als sanitaris: «No podem agredir als que ens cuiden», ha insistit. «D'això terrible que estem vivint, eixirem. La ciència està avançant molt, ja veiem la llum al final del túnel però queden mesos molt difícils i per a afrontar esta temporada amb major tensió assistencial, hem de donar un missatge a la societat: No es poden permetre les agressions verbals ni físiques a sanitaris», ha postil·lat.

Puig ha reclamat viure «des de la convivència i el respecte» i ha agraït l'«extraordinari esforç que fan els sanitaris, que compten amb el suport i la sensibilitat del Govern valencià», els ha recordat.

En conclusió, Puig ha advocat per dos qüestions «fonamentals»: Que els ciutadans tinguen la millor atenció possible, i els que els atenen també tinguen les millors condicions. «En eixe esforç continuarem aprofundint perquè ens juguem la salut pública de tot el territori valencià», ha dit.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Denuncien que el psiquiàtric de la presó de Fontcalent d'Alacant no té psiquiatres" "Crearan corredors segurs per a l'arribada de turistes al territori valencià"