Puig diu que la Comunitat estarà al costat del Govern i insisteix a comptar amb un finançament just

Destaca l'arribada de Sánchez a l'Executiu en les relacions amb la Comunitat: "S'ha avançat més en 3 anys que en els 20 anteriors"

El 'president' de la Generalitat Valenciana i secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha transmés el seu "suport total" al Govern d'Espanya i ha assegurat que la Comunitat Valenciana estarà "al costat" del president de l'Executiu, Pedro Sánchez, "quan calga prendre decisions per a millorar la vida de la gent". No obstant això, ha subratllat que també li transmetrà " les seues reivindicacions", entre les quals es troba "comptar enguany amb un nou sistema de finançament autonòmic just i equitatiu".

Així s'ha manifestat Puig durant l'acte de commemoració de '3 anys de govern progressista' celebrat este diumenge en el Centre del Carme de Cultura Contemporània de València, i en el qual també han participat el secretari d'Organització del PSOE i ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, i la secretària general del PSPV-PSOE a la província de València, Mercedes Caballero.

El cap del Consell ha valorat que els tres anys de "govern progressista" han significat un "punt d'inflexió fonamental" en les relacions entre la Comunitat Valenciana i el Govern d'Espanya i ha assegurat que "en algunes qüestions s'ha avançat més en tres anys que en els 20 anys anteriors".

"Però això no pot situar-nos en un estat de confort perquè no serveix per a res", ha assenyalat, al mateix temps que ha advertit que "venen temps difícils i complicats" després de la pandèmia, per la qual cosa és "fonamental que els governs senten el suport del partit socialista durant la ressaca d'esta crisi". "Ara ens juguem més que mai", ha remarcat.

En esta línia, ha reivindicat que és el moment de "recuperar la coexistència i la convivència", així com de "posar les conviccions de democràcia, convivència i concòrdia per sobre de qualsevol altra qüestió" per a "accelerar la construcció d'una societat en la qual l'ocupació, la justícia social i la sostenibilitat se situen en el centre de l'agenda".

"Si som capaços d'unir forces, sortirem més aviat i més fortes d'esta crisi", ha destacat, al mateix temps que ha defensat que el Govern d'Espanya "ha demostrat que es poden fer les coses d'una altra manera". "Esta dècada pot ser de grans assoliments, però també de grans desafiaments", ha pronosticat, i ha advertit que "no fer res no és una opció".

Sobre este tema, ha assegurat que el full de ruta de la Comunitat Valenciana "sempre ha estat posar per davant de tot la salut dels valencians" i ha mostrat la seua "alegria" davant el comportament "exemplar" de tota la societat "durant tots estos mesos", al mateix temps que ha valorat que el 50 per cent dels valencians ja ha rebut, almenys, una dosi de la vacuna contra el coronavirus.

Financiació justa "ara i sempre"

D'altra banda, el 'president' de la Generalitat i secretari general del PSPV ha transmés al Govern les "reivindicacions" de la Comunitat Valenciana, que "aspira al fet que hi haja, ara i sempre, un nou sistema de finançament just i equitatiu", una "necessitat" amb la qual espera que compte "enguany".

Sobre esta qüestió, ha valorat que s'ha produït un "canvi de posicionament i sensibilitat" amb l'arribada del Govern de Pedro Sánchez, encara que ha insistit a "continuar avançant" sobre este tema. "La resposta d'este Govern no és la que vam tenir durant anys amb Rajoy", ha expressat.

Així, ha subratllat la necessitat de "treballar junts per a superar esta qüestió" perquè "sense un finançament just no és possible mantenir l'estat de benestar, impulsar l'economia i albergar la convivència".

Ximo Puig també ha destacat els recursos que l'Executiu de Pedro Sánchez ha destinat per a "pal·liar les conseqüències de la crisi", entre ells "les ajudes per als ERTE, els fons covid no reemborsables o la gestió dels fons europeus".

"La majoria vol" que el PSOE "seguisca en el govern"

Per part seua, la secretària general del PSPV-PSOE a la província de València, Mercedes Caballero, ha afirmat que "tots els canvis socials, processos transformadors i avanços d'Espanya i la Comunitat Valenciana han vingut de la mà de governs del PSOE" i ha defensat que en "més de mil dies" els socialistes han desenvolupat "moltes polítiques de progrés, encara que molts desitgen amb ràbia que no estiguérem en el Govern".

Així, ha augurat que el PSOE "seguirà" en l'Executiu perquè "la majoria així ho vol", al mateix temps que ha reivindicat que, "malgrat el soroll i els insults", el Govern està "molt viu" i té "molta tasca al davant". "El Govern ha de notar la nostra calor, força i suport", ha instat els presents.

Cavaller ha ressaltat el "treball" del PSOE durant els tres anys de govern que, al seu judici, són "un món i un moment" al mateix temps. "Hem de parar a respirar, recordar i, sobretot, reivindicar els bons governs que articulen, compren, distribueixen i vacunen", ha ressaltat, i ha mostrat el seu reconeixement al "esforç de tots els governs per sobre del soroll i la crispació que la dreta d'este país vol posar en l'agenda".

"Hem treballat sense descans, però no podem donar per compliments els propòsits perquè cal donar una resposta a quin futur volem per a les pròximes generacions", ha conclòs.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Quatre errors a l'hora de calçar als xiquets a l'estiu i que afecten la salut dels peus" "Borriana ja ofereix les platges condicionades i segures"