Puig anuncia noves mesures després dels macrobrots de Mallorca

El president de la Generalitat, Ximo Puig, i la consellera de Salut Pública, Ana Barceló, actualitzen les restriccions després de l'augment de casos provocat per la relaxació de mesures

El president de la Generalitat, Ximo Puig, i la consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló renoven les mateixes mesures vigents durant 15 dies més amb l'excepció de la reobertura dels casals fallers.

Ha arribat l'estiu, el govern central ha decretat que les màscares ja no són obligatòries en espais a l'aire lliure i l'oci nocturn comença una lenta però ascendent recuperació. No obstant això, els casos positius en Coronavirus no deixen de créixer.

Al voltant de 1.000 casos diaris en les últimes 48 hores al llarg de la Comunitat Valenciana, però, provocarà això un canvi en les restriccions?

El 62% dels contagis que es produeixen hui dia es produeixen en l'àmbit social i només el 8% en l'entorn laboral, la qual cosa evidencia on es produeixen les relaxacions.

“Hem fet cinc passos molt importants en les últimes setmanes de cara a la relaxació, però s'han produït diferents efectes que hem de tindre en compte”, ha destacat el president.

Estes dades desemboquen en dos conclusions: l'obertura de fronteres té conseqüències i la vacunació ens ajuda a pal·liar els efectes.

Amb este motiu la Generalitat ha decidit prorrogar l'actual marc de mesures amb algunes puntualitzacions que entraran el pròxim 1 de juliol fins al 15 de juliol.

“Només ens queden dos mesos per a aconseguir la immunitat de grup. Ara, el segment més vulnerable és el comprés entre 15 i 29 anys. És cert que la majoria asimptomàtics, però tenim 20 ingressos en planta i un pacient de 18 anys en l'UCI que es va contagiar en el viatge de fi de curs a Mallorca”, això evidència que el risc fins i tot no ha passat.

El president s'ha volgut dirigir als més joves: “amb el vostre esforç heu salvat als vostres avis però ara arriba el moment de cuidar-vos a vosaltres mateixos”.

Tenint que han baixat les hospitalitzacions i les morts però la mortalitat continua existint, el president ha afirmat que el Coronavirus continua sent una amenaça, per això, “accelerarem al màxim el procés de vacunació”.

A partir del dilluns començarà la vacunació de 30 a 39 anys, és a dir, 12 dies abans del que es preveu. Juliol serà el mes de la vacunació de menys de 40 anys”, ha destacat.

A més, la Generalitat posarà a la disposició una guia per a espais segurs en els establiments i la Interdepartamental ha aprovat la recomanació de l'ús de la màscara a l'aire lliure -llevant espais naturals- perquè “val més previndre que curar”, ha finalitzat.Estes són les actualitzacions de les mesures sanitàries que ha anunciat Ana Barceló

 

“Hem introduït modificacions quant a l'ús de la màscara dins del metre, que no es contemplava en el reial decret del govern i a més hem introduït l'obertura dels casals. L'aforament màxim serà de fins al 65% amb el desenvolupament d'una única activitat”.

En primer lloc s'elimina l'horari d'obertura i tancament, perquè decaurà sobre els ajuntaments. Si contemplem que es realitza una activitat diferent de l'administrativa, com el consum, hauran d'aplicar-se les mesures per al sector de l'hostaleria. És a dir, eliminació de barres, taules de fins a 10 persones i un aforament delimitat.

Estes mesures s'han tingut en compte la mitjana d'edat de les persones que freqüenten estos llocs que ja es troben vacunats almenys amb una dosi.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Sagunt a Escena presenta 22 espectacles amb l'actuació de James Rhodes" "La Fe participa en un assaig clínic europeu per a retornar visió a persones sordcegues"