Puig espera rebaixar el tancament perimetral a partir de maig

Ximo Puig espera que la Generalitat puga gestionar les restriccions quan decaiga l'Estat d'Alarma

Ximo Puig en roda de premsa

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo, Puig ha assenyalat que advoca per "rebaixar d'alguna manera" el tancament perimetral de la Comunitat Valenciana a partir del mes de maig i per gestionar les noves restriccions "amb la màxima prudència" a partir de la fi de l'estat d'alarma.

Ximo Puig ha defensat esta postura en roda de premsa i en una entrevista a Telecinco recollida per Europa Press, recordant que totes les decisions que va adoptar la Comunitat en 2020 sense estat d'alarma van ser avalades pel TSJCV. "No és una situació exactament nova i no estem en un buit després del 9 de maig", ha recalcat.

Fins llavors, el que més li "preocupa" és consolidar la situació de la Comunitat després d'un mes mantenint la menor incidència acumulada d'Espanya, tot i que ha recordat que no és una "illa" i que la situació és complicada en altres països i comunitats autònomes.

"Estem sis vegades per sota de la mitjana, això ens fa ser extremadament prudents", ha insistit abans de defensar que la gestió de les restriccions sense estat d'alarma ja va ser "raonable" l'any passat.

A partir del 9 de maig és el moment que es puguen rebaixar algunes mesures, sobretot el tancament perimetral, perquè "moltes famílies no han tingut contacte en molt de temps. "Este esforç ha donat bon resultat i ara cal superar d'alguna manera", ha afirmat.

Ximo Puig espera que la Generalitat puga gestionar "amb els instruments actuals" quan decaiga l'alarma, insistint que cal esperar el dia 9 "i veure com està la situació general".

Ha promés que esta setmana analitzaran les dades "Amb la màxima prudència i sense prendre cap decisió precipitada", amb l'objectiu d'arribar a juny "en les millors condicions possibles per iniciar la recuperació econòmica i social". "Cada dia que passa estem aconseguint el més important: salvar vides", ha celebrat.

Però ha posat èmfasi que "això no va de cap salvació d'una comunitat o un país" i que l'important és que la gent "veja un horitzó clar i es vaja generant ja una superació de l'imaginari col·lectiu en este moment, perquè moltes persones i famílies han patit".

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram


Comentaris

envia el comentari