Sis punts per conduir amb el mòbil i primera regulació de patinets elèctrics

Estes i altres disposicions les va aprovar pel Consell de Ministres en una nova reforma del codi de circulació
També regula per primera volta els patinets i altres vehicles de mobilitat urbana | Policia Local de València

Les normes de tràfic han canviat. Ara, conduir mentres es parla o s'usa el telèfon mòbil restarà un total de sis punts del permís de conduir i no tres, com estava establit fins al moment. Per altra banda, no usar el cinturó de seguretat, ni sistemes de retenció infantil, no portar el casc o altres elements de protecció implicarà perdre quatre punts.

Segons informa 'Mediterráneo', estes i altres disposicions les va aprovar pel Consell de Ministres en una nova reforma del codi de circulació, que també regula per primera volta els patinets i altres vehicles de mobilitat urbana. 

Esta nova normativa inclou com a infracció greu portar mecanismes de detecció de radars o cinemòmetres, castigat amb una sanció de 500 euros i la pèrdua de tres punts i se suprimirà la possibilitat de que cotxes i motos puguen passar-se en 20 quilòmetres per hora els límits de velocitat en les carreteres convencionals en els adelantaments. A continuació, les principals mesures imposades:

Reforma del carnet per punts

 • Augmenten de 3 a 6 els punts a llevar per conduir subjectant amb la mà el mòbil. Es manté la multa de 200 euros.
 • Eleva de tres a quatre els punts que es resten per no usar el cinturó de seguretat, els sistemes de retenció infantil, el casc i altres elements de protecció. A demés, se sanciona el mal ús d'estos elements.
 • Portar en el cotxe mecanismes de detecció de radars o cinemòmetres encara que es desactiven serà una infracció greu multada amb 500 euros i la pèrdua de tres punts.
 • Els cotxes i motos no podran passar en 20 km/h els límits de velocitat en les carreteres convencionals quan avancen a altres vehicles.
 • Es podran recuperar dos punts del carnet per fer cursos de conducció segura certificats per la DGT.
 • S'unifica en dos anys el termini sense cometre infraccions per a recuperar el saldo inicial de punts.
 • Les empreses de transport de persones i de mercaderies podran accedir 'en línia' al registre de conductors per a conéixer si el permís de conduir dels seus treballadors està vigent o no. S'informarà en roig (no en vigor) o verd (si).

Mobilitat urbana

 • No es podran passar els 20 km/h en les vies que disposen de plataforma única de calçada i vorera.
 • En les d'un únic carril per sentit de circulació, el límit serà de 30 km/h. En les de dos o més carrils per sentit de circulació, el límit continuarà sent de 50 km/h.

Vehicles de mobilitat personal

 • Es regulen els vehicles d'una o més rodes dotats d'una única plaça i propulsats exclusivament per motors elèctrics, com a patinets, amb una velocitat màxima d'entre 6 i 25 km/h.
 • No es podrà circular amb ells per les voreres i les zones per als vianants o per vies interurbanes, travessies i autopistes i autovies que transcórreguen per poblacions, ni en túnels urbans.
 • Hauran de complir les normes de circulació com la resta de vehicles, per això els conductors podran ser sotmesos a la prova d'alcoholèmia i no es podran usar auriculars.
 • Estes tres mesures han entrat en vigor el 2 de gener de 2021.
 • Estos vehicles hauran de comptar amb el corresponent certificat de circulació que acredite que complixen amb els requisits tècnics contemplats en el Manual.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Xiquets valencians planten una falla amb 2.000 rajoles contra el coronavirus" "L'Ajuntament de Xirivella prepara una programació especial per a celebrar les Falles"