ÚLTIMA HORA

😷 CORONAVIRUS: 177 nous positius i 1 mort en les últimes 24 hores en Espanya

ÚLTIMA HORA

📈 BALANÇ COVID-19: Repunt de contagis i 2 morts a nivell valencià

Renfe recupera la normalitat del seu servici l'11 de maig en el territori valencià

La recuperació de l'activitat habitual serà gradual i adaptada a la demanda
Imatge d'arxiu | Ferropedia

 

Renfe recuperarà a partir del pròxim 11 de maig l'activitat habitual dels trens en el Nucli de Rodalia de València, cosa que suposarà tornar als nivells de circulació previs a la declaració de l'estat d'alarma per la pandèmia del coronavirus.

 

Segons ha informat l'empresa ferroviària en un comunicat, des de la declaració de l'estat d'alarma, Renfe ha adaptat els seus servicis de Rodalia a les necessitats dels diferents escenaris de mobilitat decretats pel Govern, per a complir amb les mesures de seguretat entre viatgers i oferir un servici bàsic als qui han de desplaçar-se per motius inajornables o professionals.

 

La recuperació de l'activitat habitual serà gradual i adaptada a la demanda, garantint un nombre de freqüències suficient per a facilitar la distància de seguretat entre viatgers i per a evitar aglomeracions. A demés, Renfe incrementarà les freqüències, especialment durant les hores punta per a garantir la mobilitat dels viatgers, han afirmat les mateixes fonts.

 

La companyia també farà una campanya de comunicació per a donar a conéixer a tots els usuaris de Rodalia les recomanacions, mesures obligatòries i condicions del servici que a partir del dia 11, baix del lema «Estar cada volta més pròxim depén també de tu», que es difondrà a través de mitjans de comunicació i de suports en estacions i trens.

 

Les recomanacions de Renfe

Durant les setmanes en les que s'ha prolongat l'estat d'alarma, els diferents nuclis de Rodalia han registrat caigudes de la demanda d'entre el 80% i el 90% respecte als dies equivalents de l'any 2019. L'ocupació dels servicis en hora punta ha fregat el 15% en alguns nuclis, però la tònica general han sigut els baixos nivells d'ocupació mitjana diària.

 

Renfe recomana no usar el transport públic si s'està diagnosticat de COVID-19 o si es tenen símptomes compatibles amb la malaltia; evitar els desplaçaments si no són estrictament necessaris, i desplaçar-se preferentment a peu, amb bicicleta o en qualsevol altra manera de transport individual.

 

També insta a evitar el transport públic si es pertany a un grup de risc, les hores punta sempre que siga possible, pagar en efectiu, parlar amb altres usuaris o per telèfon, i consumir aliments o begudes, i recomana portar màscara i mantindre la distància social amb altres usuaris.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!