Sagunt tindrà 32 efectius de seguretat de servei durant el cap d'any

El regidor de Policia Local, Enric Ariño, destaca que és una “xifra prudent i suficient per a donar solució a esta qüestió”.
Imatge de la Policia Local de Sagunt. | Policia Local Sagunt

 

L'Ajuntament de Sagunt ha comunicat el dispositiu de seguretat per al Cap d'Any del municipi, tant a Sagunt com al Port.

El regidor de Policia Local, Enric Ariño, ha explicat que la policia sol tindre un servei establit i en el cas d'una festa sobrevinguda com la de Cap d'any se solen agafar "operatius", policies que no estan de servei que se'ls paga una quantitat pel servei. “A l'hora de buscar operatius per a la nit de cap d'any no hem trobat a cap efectiu que vulga vindre”, ha declarat el regidor. Este succés ha obligat a buscar seguretat privada per a reforçar l'acte i resoldre la problemàtica. En total són 32 persones de seguretat les que estaran de servei durant la festivitat, “xifra prudent i suficient per a donar solució a aquesta qüestió” ha afirmat Ariño. El regidor ha agregat que “lamentablement no es pot intervindre, no se'ls pot obligar a treballar però nosaltres tampoc podem pagar més perquè no tenim cap norma, negociació ni cap document que ens avale pagar una quantitat més”.

Per part seua, la regidora de Festes, Asun Moll, ha volgut aclarir que les declaracions que han eixit en premsa que acusaven l'Ajuntament de posar traves en l'organització de l'acte de Nit de cap d'any en el nucli de Port de Sagunt. “Com a delegada de Festes vull aclarir que això no ha sigut així, s'ha exigit el mateix per a la festa de Sagunt, que la del Port. Destacar, a més, que l'acte de l'activitat de Cap d'any que es fa en el Port de Sagunt és organitzat per una associació”.

Moll incidix que “l'Ajuntament organitza la festa de Cap d'any en el nucli de Sagunt de la mateixa manera que organitza altres activitats en Port de Sagunt. A més, s'ha fet càrrec, a través del departament de Festes, de totes les despeses i de l'organització de l'acte”.

La delegada explica, així mateix que, en la Junta de Seguretat, celebrada dimecres passat 19 de desembre, el subdelegat del Govern a València, José Roberto González Cachorro, “va demanar que tant a Sagunt, com en el Port de Sagunt, hagueren huit guàrdies de seguretat per a cobrir l'acte de Cap d'any. El departament de festes el va transmetre a l'organitzador de l'activitat del Port que era necessari aqueixa seguretat privada, com ells no podien assumir-lo i tractant-se d'un tema de seguretat, la Junta de Govern va acordar que això correguera per part de l'Ajuntament. Per tant, no sé on estan les traves”.

“Des del departament de Festes hem posat totes les facilitats perquè hi haja, també neteja i altres serveis, tant en Port com a Sagunt. En lloc de traves tot el que hem posat des del departament de Festes ha sigut facilitats perquè els dos actes es puguen organitzar", ha finalitzat la regidora.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"El regal de Nadal d'Urdangarin a la presó" "ATENTS AL CEL: Arriba la primera lluna plena de l'hivern, considerada superlluna"