Salut Pública alça la quarantena per als regidors de Sagunt en no considerar el saló de plens focus de contagi

«Consideren que el ple, amb les mesures de seguretat que es van adoptar, no ha sigut focus de contagi», ha assegurat el regidor de Sanitat
Salut Pública considera que el ple de Sagunt no és el focus de contagi | Ajuntament de Sagunt

Després de què l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, donara positiu en coronavirus el passat dissabte, Salut Pública ordenà la quarantena preventiva per a tots els regidors de l'Ajuntament de la capital del Camp de Morvedre (València) i tres treballadors que van acudir al ple ordinari del passat dimecres.

En canvi, la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública l'ha cancel·lat este diumenge, segons ha informat 'Levante-EMV'. El motiu és que no es cataloguen com a casos de contagi aquelles persones que hagen tingut un contacte de menys de 15 minuts amb la persona contagiada i a més de metre i mig.

«Consideren que el ple, amb les mesures de seguretat que es van adoptar, no ha sigut focus de contagi, pel que hem d'abandonar la quarantena preventiva, fer vida normal i simplement hem de fer una vigilància passiva dels símptomes, ja que, si aparegueren dolors musculars, febre, pressió en el pit o insuficiència respiratòria, s'hauria de tornar a comunicar a Salut Pública», ha explicat el regidor de Sanitat, Javier Timón.

D'altra banda, Timón ha assegurat que l'empresa Lokímica ja ha desinfectat totes les dependències d'alcaldia, els despatxos i el saló de plens de l'ajuntament per a evitar contagis.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Decisió d'última hora de Pedro Sánchez per a evitar els rebrots de coronavirus" "Tots els plans que no et pots perdre el cap de setmana"