Pedro Sánchez confirma que la Constitució pot canviar molt prompte

«La Constitució espanyola ha d'evolucionar conforme a les exigències d'exemplaritat i conducta política de les societats», ha dit Sánchez
Sánchez ha insistit en què les informacions sobre els presumptes negocis irregulars del rei emèrit, Joan Carles I, «són pertorbadores | ValènciaDiari

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, s'ha obert modificar la Consttitució per a limitar la inviolabilitat del rei i que esta se circumscriga en la seua activitat en el càrrec. «La Constitució espanyola ha d'evolucionar conforme a les exigències d'exemplaritat i conducta política de les societats», ha dit Sánchez en una entrevista amb 'eldiario.es' i 'Infolibre'.

El cap de l'executiu ha plantejat «una reforma de la Constitució per a revisar els aforaments dels càrrecs públics per a que estiguen circumscrits a la seua activitat parlamentària, i no a una altra. Per tant, si això defensa per a qualsevol càrrec públic, lògicament també per al cap d'Estat», ha afegit.

 

Les informacions sobre Joan Carles I «són pertorbadores»

«No hi ha espai per a la impunitat en el nostre país», ha dit Sánchez, que ha insistit que les informacions sobre els presumptes negocis irregulars del rei emèrit, Joan Carles I, «són pertorbadores». No obstant això, Sánchez ha destacat que els mitjans de comunicació estan informant, el poder judicial està actuant i la Casa Reial «clarament s'està distanciant d'estes suposades pràctiques reprovables». Estos tres elements ens fan reivindicar que la nostra democràcia funciona i que no hi ha espai per a la impunitat.

Sánchez ha descartat que Felip VI es juge el seu futur en funció de la resposta que la Zarzuela tinga respecte a estes informacions i ha subratllat que «és la mateixa Casa Reial la que està marcant distàncies amb esta suposada pràctica reprovable». «Deixem treballar a la justícia», ha demanat.

Calvo desvincula a Felip VI del seu pare

La vicepresidenta primera del govern espanyol, Carmen Calvo, va desvincular la causa judicial contra el rei emèrit, Joan Carles I, del seu fill Felip VI, actual monarca. Calvo assenyalava este dimecres en una atenció als mitjans en Valladolid que «No estem parlant del rei Felip VI» sinó d'una causa que «està en una justícia d'un estat diferent de l'espanyol» i d'una situació «que fa referència al passat».

D'altra banda, va defensar que, actualment, la Casa Reial funciona «de forma plena i correcta» tot remarcant novament que el rei emèrit està «al marge total» i «fora de les activitats públiques» de l'actual cap d'Estat.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Un 20% dels locals valencians podrien tancar el que queda de 2020" "Ximo Puig confia en el turisme d'estiu i no dona per perduda la temporada"