El sanitari espanyol que va rebre la vacuna del coronavirus assegura que la parada «és normal»

Joan Pons ha recordat que només un voluntari ha notificat un problema, i «la seguretat va per damunt de qualsevol cosa»
Joan Pons, un voluntari espanyol que ha rebut la vacuna de la Covid-19, demana mantindre la calma i esperar | València Diari

La notícia que ha marcat el dia ha sigut, sense dubte, el fet de què la farmacèutica Astrazeneca, l'encarregada de produir la vacuna contra la Covid-19 de la Universitat d'Oxford, haja interromput temporalment els seus assajos en humans, per l'aparició d'una «malaltia potencialment inexplicable». Recordem que esta vacuna, una de les més prometedores, havia sigut adquirida de manera centralitzada per la Unió Europea, i Espanya esperava tindre almenys 3 milions de dosis a finals d'any. 

El sanitari Joan Pons demana tranquil·litat davant la parada dels assajos

Ara bé, tot i l'alarma inicial, pareix que no es tracta d'una notícia que tanca la porta a una vacunació el mes de desembre. Segons ha explicat en 'La Vanguardia' el sanitari espanyol Joan Pons, un dels 10.260 voluntaris que van rebre la vacuna el mes de juny, hem de mantindre la calma. En este sentit, Pons ha explicat que, ara per ara, no ha rebut cap notificació de la farmacèutica per a informar sobre possibles canvis en els assajos, i ha confirmat que el problema sorgit entra en la normalitat dels assajos clínics. 

«Fins que no s'aclarisquen les coses és normal parar-se», ha insistit el sanitari, que ha recordat que no hi ha cap indici que relacione la malaltia detectada en el voluntari amb la vacuna. De fet, persones amb problemes de salut anteriors també han sigut vacunats, per a vore com reacciona el seu cos. «No ens hem d'alarmar, hem d'esperar», ha insistit Pons. 

Es va oferir voluntari per a «aportar un granet d'arena» en la lluita contra la pandèmia

Recordem que Pons, que fa ja vint anys que viu en Regne Unit, va rebre l'any 2018 la distinció d'«infermer britànic de l'any», i actualment forma part de l'equip directiu de l'Hospital Universitari de Sheffield. El motiu que va donar per a oferir-se com a voluntari per als assajos de la vacuna contra la Covid-19 va ser molt simple: fer un pas endavant.

«Podia fer dos coses: sentar-se i esperar o fer un pas endavant i fer el que crec que he de fer. Volia aportar un granet d'arena, va en el meu ADN», va assegurar ara fa unes setmanes. Ell no ha tingut cap efecte advers després de rebre la vacuna, tret d'«un poc de cansament i un poc de dolor» en la zona de la punxada. Toca esperar per a vore com evolucionen les coses, i si finalment rebrem la vacuna en el termini anunciat. 

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Última hora: 29 brots valencians nous de coronavirus" "Atenció Coronavirus: Pugen els nous contagiats valencians"