Sanitat crea el grup de 45 a 55 anys en el pla de vacunació contra el coronavirus

La campanya inclou altres quatre noves franges a immunitzar per edats i vacunes, però sense data concreta
Sanitat establix l'ordre en el que es vacunarà la població general per trams d'edat | Europa Press

A poc a poc avança la vacunació del coronavirus, encara que les xifres encara estan lluny de poder conseguir el 70% de població immunitzada com preveu el Govern per a este pròxim estiu. La falta de vacunes continua sent el principal escull per a no posar en marxa una vacunació massiva.

Segons ha avançat el diari 'Mediterráneo', per a agilitar el pla de vacunació, l'estratègia de vacunació contra el Covid-19 ha donat este dimecres, 17 de febrer, un pas més en definir altres quatre grups que començaran a ser immunitzats segons la seua edat:

  • Les persones de 70 a 79 anys, que es vacunaran amb Pfizer i Moderna.
  • També es vacunaran amb elles les persones de 60 a 69 anys.
  • Els malalts d'alt risc de menys de 60, que igualment rebran les vacunes de ARNm.
  • Població sana de 45 a 55 anys, als qui es vacunarà amb AstraZeneca. 

Així ho ha decidit la Comissió de Salut Pública, formada per tècnics del Ministeri de Sanitat i de les comunitats autònomes, que al costat dels anteriors ha creat un altre grup que encara ha de concretar-se més, el de menors de 60 amb condicions de risc alt de patir malaltia greu pel coronavirus.

«El factor edat és un dels de més risc», ha ressaltat la ministra de Sanitat, Carolina Darias, en la roda de premsa posterior al Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut, en la que ha urgit a les comunitats a vacunar com més prompte millor als majors de 80. «És una màxima prioritat», ha advertit.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"La denúncia del Col·legi d'Òptics valencians contra la Conselleria de Sanitat" "URGENT: Tots els nous brots confirmats en el territori valencià"