Sanitat ha reforçat la plantilla amb més de 9.000 contractes per a afrontar el coronavirus

La finalitat és garantir una adequada atenció sanitària
Les contractacions que s'han fet durant estos mesos ascendixen a un total de 5.578 | ACN

La Conselleria de Sanitat ha reforçat la plantilla de les institucions sanitàries amb més de 9.000 contractacions, fins al moment, amb la finalitat de continuar garantint una adequada atenció sanitària durant la pandèmia. 

Este dijous, s'ha informat de manera detallada als representants sindicals de les mesures adoptades per la Conselleria, tant en el referit a les contractacions fetes des de l'inici de la pandèmia, com aquelles contractacions que s'han fet per a poder garantir que es compatibilitze l'assistència amb el descans del personal sanitari. 

 INVITACIÓ: Ja vos podeu unir al grup oficial de Facebook del València Diari a on comentem entre tots les notícies de tots els valencians! Vos informareu, podreu comentar l'actualitat i també vos entretindreu.  FEU CLIC ACÍ, VOS ENCANTARÀ!

D'esta manera, les contractacions que s'han fet durant estos mesos ascendixen a un total de 5.578, que s'han prorrogat fins al pròxim 30 de novembre de 2020, deixant oberta la possibilitat de què esta pròrroga s'estenga en el temps si la situació ho aconsella.  

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha assenyalat que «garantim, en cas d'un possible repunt, que els servicis assistencials estan preparats per a oferir una resposta adequada a les necessitats assistencials de la població».

Els reforços s'han fet seguint una sèrie de línies estratègiques en diferents àmbits d'actuació, principalment, la plantilla dels centres d'atenció primària. Estos centres ja han sigut reforçats amb un total de 1.008 professionals per a la identificació i contenció de fonts de contagi i mesures de protecció col·lectiva. 

 

Reforços per a facilitar la volta a la normalitat

La consellera ha destacat que «la Conselleria de Sanitat està fent un gran esforç amb la finalitat de facilitar i accelerar la recuperació com més prompte millor de la normalitat a nivell assistencial».  

De la mateixa manera, durant el procés de desescalada s'han reforçat les plantilles dels centres hospitalaris, per a dotar de personal als hospitals de campanya i hotels medicalitzats en cas de necessitat. D'altra banda, s'ha consolidat la prestació de servicis pel personal resident en últim any de formació sanitària especialitzada, una volta finalitzada, i s'ha reforçat salut mental.

D'altra banda, s'ha enfortit la plantilla per a atendre les necessitats d'efectius derivats del període vacacional amb la finalitat de garantir el descans del personal. Per a això, en el marc del Pla de Vacances s'ha procedit a la contractació de 3.437 professionals: 354 en la província de Castelló, 999 en la província d'Alacant i 2.038 en la província de València.

Respecte al Pla de Reforços, ja s'han formalitzat 162 contractes: 34 en la província de Castelló, 37 en la província d'Alacant i 91 en la de València.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Suspenen els concerts en la Marina de València en l'últim moment" "Els supermercats valencians de Mercadona que tenen el servici de menjar per a emportar"