La televisió serà gratis als hospitals valencians a partir de febrer

La Conselleria de Sanitat del govern del Botànic assumirà el cost d'aquest servei per als pacients
La Conselleria de Sanitat assumirà el cost de les televisions als hospitals valencians | Europa Press

 

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública del Govern Valencià del Botànic, ha confirmat el que era un secret a veus: a partir de febrer, el servei de televisió en tots els hospitals públics valencians serà gratuït.

Fins ara, aquest servei privat era gestionat per empreses concessionàries i els pacients i familiars havien de pagar uns quatre euros diaris per fer-ne ús. En eixe sentit, les tarifes que s'estaven pagant es trobaven al voltant dels 60 euros al mes de mitjana, amb un cost diari aproximat de 4 euros, el que suposava una despesa de 17 euros setmanals i 30 cada quinze dies. Conseqüentment, amb el nou anunci del Consell de la Generalitat, es produïrà un estalvi de 24 euros de mitjana cada sis dies.

Millorar la qualitat de l'estada del pacient

Ana Barceló, Consellera de Sanitat i Salut Pública, explica que aquesta decisió es troba dintre del pla de dignificació i humanització de les infraestructures sanitàries i l'objectiu és assolir "el major benestar de les persones usuàries de la sanitat pública i la universalització del servei, públic i gratuït". 

D'aquesta manera, la iniciativa no es dirigeix únicament a millorar la qualitat de l'estada del pacient, "sinó també a reconèixer una preocupació global pel seu benestar i universalitzar tots els serveis, tant sanitaris com complementaris de l'estada, acabant amb qualsevol necessitat de copagament per part dels pacients", declara Barceló.

Treballen per ampliar l'accés gratuït a internet

Pel que fa a la inversió que realitzarà la Conselleria per tal de convertir aquest servei actualment privat en un servei públic es troba aproximadament en 1'2 milions d'euros, destinats tant a la compra de l'equip valorada en 300 euros com a les despeses generades per la reposició, amortització i manteniment d'aquests en els 20 departaments de salut de gestió pública (7.400 llits) situats al llarg i ample de la geografia valenciana.  

En la mateixa línia de treball, la Conselleria també fa pública la intenció d'ampliar la xarxa sense fil per facilitar l'accés gratuït a internet a pacients i visitants que desitgen fer ús dels seus propis dispositius. No obstant això, en aquest cas s'establirien determinats límits, referents al número màxim de connexions simultànies en cadascun dels punts d'accés que es posaran a l'abast de pacients i familiars. 

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Emotiu comiat multitudinari del xicotet Julen al seu barri de Màlaga" "ÚLTIMA HORA: Els miners estan a menys de 50 centímetres de Julen"