El territori valencià defensarà una mobilitat amb «excepcions» en els dies importants de Nadal

El debat de si els xiquets es comptabilitzen en este límit estarà damunt de la taula
El Consell se celebra este dimecres | Europa Press

El territori valencià defensarà este dimecres en el Consell Interterritorial que puga haver-hi una mobilitat entre Comunitats Autònomes els dies més assenyalats de Nadal, però «no total i absoluta», sinó amb «matisacions».

D'eixa forma ho ha assenyalat la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, després d'una visita a Gandia, en la Safor (València), a on ha explicat que esta serà la postura que defense en el Consell d'esta vesprada, en el que confia que s'arribe a un consens perquè no hi haja diferències en estes festes i no siga necessari arribar a una votació.

Barceló, que ha assenyalat que encara no coneix l'esborrany definitiu del Ministeri, ha aclarit que el Consell advocarà per mantindre el tancament perimetral excepte els dies més assenyalats, el 24, 25 i 31 de desembre i 1, 5 i 6 de gener.

No obstant això, ha assenyalat que es no es tractaria d'una «obertura total i absoluta» sinó que «cal fer algunes matisacions» que no ha volgut avançar per a «no mediatitzar el debat» que es produirà en el Consell. De la mateixa manera, es plantejarà limitar a sis persones les reunions socials i a deu en l'àmbit familiar solament en les dates proposades i que ara queda per determinar «qui ha de compondre és número màxim» i quantes unitats de convivents inclou. A demés, ha assenyalat que el debat de si els xiquets es comptabilitzen en este límit estarà damunt de la taula.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Este panettone valencià, premiat en Itàlia com un dels millors del món" "Una empresa valenciana crea la primera mascareta biodegradable del mercat"