Tornen les consultes mèdiques presencials a partir del dilluns 4 d'octubre

El president Puig ha anunciat també el "tancament dels vacunòdroms" així com el reforç a programes de salut mental per als més joves

La volta de la presencialitat de les consultes als centres de salut a partir del pròxim dilluns 4 d'octubre és una de les mesures que ha anunciat hui a President de la Generalitat Ximo Puig.

Una decisió que encara que a priori per a alguns pacients puga semblar una bona notícia, desconcerta una gran part del sector sanitari, que esperava que la situació de la pandèmia i les noves formes d'interrelació amb els pacients serviren perquè es reprengués la presencialitat amb nous criteris i amb la reorganització i increment de personal tal demandada.

De fet, en este mateix mitjà, només fa uns mesos, el doctor Ignacio Diumenge, en aquell moment portaveu del Fòrum de Metges d'Atenció Primària de la Comunitat Valenciana i pediatre, mostrava la seua opinió explicant que els metges "mai van deixar d'atendre presencialment" en cap moment de la pandèmia i reivindicant al seu torn que la terrible experiència viscuda de sobresaturació servís per a racionalitzar esta presencialitat i utilitzar-la de la manera més efectiva i eficient.

No obstant això, de moment Puig, no ha ofert molts més detalls en este anunci que forma part del discurs realitzat hui en la seua compareixença en Les Corts, de manera que caldrà esperar a veure en quines condicions es produeix esta volta completa a la presencialitat quan les denúncies tant per part dels professionals sanitaris com de pacients, són constants i cada cop més dramàtiques, respecte a la sobresaturació i manca de recursos humans i material de la sanitat pública.

D'altra banda, el president també s'ha referit al "tancament dels vacunòdroms" argumentant que "ja han complert la seua missió".

De la mateixa manera, capítol especial ha merescut la salut mental, amb especial menció a la necessitat de reforçar els serveis, sobretot aquells destinats a la població més jove, un col·lectiu en què l'empremta psicològica de la pandèmia ha fet un efecte especialment complex.

Noves infraestructures sanitàries
Pel que fa a infraestructures sanitàries, Puig ha parlat de cinquanta centres de salut nous, sis centres d'especialitats i 1.206 llits d'hospital nous. Una inversió de 658 Milions d'euros entre 2021 i 2023 dins del pla d'Infraestructures Sanitàries, Créixer.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Prop de 27.000 persones opositen a una de les 2.091 places ofertes per a ser GC" "El Rubius anuncia una donació a la Palma pels efectes del volcà amb un directe benèfic"