Transportistes demanen a les terminals que òbriguen 24 hores per a evitar el col·lapse

Cada dia en el Port de València es generen cues de més de cinc hores que afecten 3.000 transportistes

Port de València
Transportistes demanen a les terminals que òbriguen 24 hores | Viquipèdia

La Federació Valenciana d'Empresaris del Transport i la Logística (FVET) ha reclamat a les terminals portuàries que s'avancen a l'augment de trànsit previst després del desbloqueig del Canal de Suez ampliant el seu horari a les 24 hores.

Segons ha explicat l'entitat en un comunicat, l'ampliació dels horaris de les terminals és una «constant reivindicació» del sector transportista, ja que cada dia en el Port de València es generen cues de més de cinc hores que afecten 3.000 transportistes i suposen unes pèrdues de tres milions d'euros al mes.

Per a pal·liar esta situació, el president de l'Autoritat Portuària de València, Aurelio Martínez, va anunciar divendres passat l'ampliació dels horaris de MSC Terminal València i CSP Iberian Terminal, que començaran a les 06.00 hores del matí des del pròxim 13 d'abril i prolongaran la seua hora de tancament. A l'espera de conéixer detalladament les noves condicions horàries, FVET sol·licita que la tercera terminal (APM) s'unisca a l'ampliació per a conseguir la «necessària agilitat» del trànsit.

No obstant això, a esta reivindicació per a resoldre un «problema estructural» se suma ara la congestió que suposarà el bloqueig del Canal de Suez. «Esperem tindre una gran afluència de contenidors, entre 20.000 i 25.000, en un termini inferior a 15 dies i si ja en l'operativa normal vivim embossos de cinc hores, ara el caos i el perjudici per al conjunt de la societat pot ser immens», ha detallat Carlos García, secretari de FVET.

🌞Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram


Comentaris

envia el comentari