València actualitza el seu protocol d'accés al bany en les platges

Els canvis entraran en vigor este dimecres, 15 de juliol

Platja del Saler
Imatge de la platja del Saler | Wikipedia

La ciutat de València ha actualitzat el seu protocol d'accés al bany en les platges, el que garantix l'assistència al bany en els anomenats Punts Accessibles. Des del servici municipal de Platges ja s'han fet els passos necessaris per a actualitzar i aplicar conformement a les disposicions de la «nova normalitat» el Protocol de Salvament i Socorrisme en Platges 2020.

Després de ser una de les primeres ciutats costaneres d'Espanya en obrir l'accés a les platges, el passat 1 de juny, València ha fet hui un pas més cap a la normalitat en l'ús de les platges, en esta ocasió de cara a la prestació d'assistència al bany en els punts accessibles.

Cal recordar que, quan es va formalitzar el Protocol 2020, la situació només permetia que el personal de Creu Roja facilitara el material per a ajudar al bany en els punts accessibles. I, de manera paral·lela, per a evitar tant la possibilitat de contagi en el contacte amb els usuaris en els seus intercanvis, com les situacions de perill dins de l'aigua per l'ús de mesures de prevenció no homologades per a això, també es pautava que l'ajuda al bany havien de prestar-la familiars de les persones usuàries.

Creu Roja podrà assistit a les possibles víctimes

Ara, i a conseqüència de l'avanç en les fases de prevenció, esta circumstància ha canviat, i el Pla de Temporada 2020 s'ha adequat a les modificacions en raó de l'evolució de la normativa i de la malaltia. Per això, a partir del pròxim dimecres 15 de juliol les persones usuàries de la zona de bany accessible podran ser assistides per personal de la Creu Roja.

Tal com s'assenyala des del Servici de Platges, es continuaran mantenint tres premisses bàsiques: la limitació de l'aforament, el sistema de cita prèvia i la signatura del document de descàrrec de responsabilitat de les persones usuàries, que a demés facilitarà la traçabilitat en cas de contagi.

No obstant això, des de Creu Roja es continua recomanant que les persones que puguen acudir acompanyades de familiars i/o monitors amb capacitat per a assistir-los en el bany, continuen fent-ho com fins ara ,a fi de mantindre la prudència i la prevenció a les que obliguen les actuals circumstàncies.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram


Comentaris

envia el comentari