El 90% dels valencians assegura que se desinfecta les mans i el 85% usa mascareta de forma habitual

D'esta forma ho confirma l'enquesta elaborada pel grup de treball 'Data Science for Covid-19'
El 75% de persones no saluda donant la m√†, besos o abra√ßades a persones amb les que no conviu | Laia Solanellas

Nou de cada deu persones es desinfecten o es llaven les mans amb regularitat i el 85% usen mascareta el m√†xim temps possible, segons reflectix la catorzena enquesta elaborada pel grup de treball 'Data Science for Covid-19', dirigit per la comissionada de la Presid√®ncia per a l'Estrat√®gia Valenciana per a la Intel¬∑lig√®ncia Artificial, l'alacantina Nuria Oliver.

¬ęLa ciutadania ja va ser un exemple de responsabilitat en els moments m√©s durs de la pand√®mia, amb un elevat seguiment de les mesures de confinament, i ara torna a demostrar un alt comprom√≠s en el compliment de les mesures de prevenci√≥¬Ľ, ha indicat la directora general d'An√†lisi i Pol√≠tiques P√ļbliques, Ana Berenguer. ¬ęEn tot cas, no podem baixar la gu√†rdia¬Ľ, ha afegit la responsable, ja que, ¬ęcal recordar que el virus seguix entre nosaltres i per a mantindre'l baix control √©s fonamental la implicaci√≥ de tots, ser constants i seguir les indicacions d'higiene de mans, de dist√†ncia interpersonal, usar mascareta i mantindre els espais ventilats¬Ľ.

 INVITACI√ď: Ja vos podeu unir al grup oficial de Facebook del Val√®ncia Diari a on comentem entre tots les not√≠cies de tots els valencians! Vos informareu, podreu comentar l'actualitat i tamb√© vos entretindreu.  FEU CLIC AC√ć, VOS ENCANTAR√Ä!

L'enquesta tamb√© mostra el seguiment d'altres comportaments socials per a previndre contagis. D'esta forma, el 83% de la poblaci√≥ evita les situacions que puguen portar a una trobada amb un elevat nombre de persones i el 75% no saluda donant la m√†, besos o abra√ßades a persones amb les que no conviu. Tamb√© el 75% dels consultats manifesta que mant√© un distanciament f√≠sic interpersonal d'almenys un metre i mig, i un 68% assenyala que limita el nombre de persones amb les que t√© contacte pr√≤xim.

Les respostes mostren un elevat √ļs del transport individual, de manera que el 71% usa el cotxe propi, mentres que el 55% es despla√ßa habitualment a peu, enfront del 20% que ho fa en transport p√ļblic. Quasi el 8% ha recorregut a la bicicleta o el patinet, i a penes el 4,6% ha triat el taxi o cotxes de lloguer amb conductor (VTC). Per part seua, un 1,3% diu que no s'ha despla√ßat fora de sa casa.

Un elevat percentatge de la població considera segur anar a comprar a xicotets comerços

Respecte a les activitats que oferixen m√©s seguretat, el 79% dels enquestats ent√©n que la pr√†ctica de deport de manera individual presenta baix risc de contagi. Tamb√© un elevat percentatge de la poblaci√≥ considera segur anar a comprar a xicotets comer√ßos mantenint la dist√†ncia de seguretat (72%). En l'extrem oposat, com menys segures, es consideren activitats com assistir a oficis religiosos amb restricci√≥ d'aforament (d'esta forma ho considera el 15,8%) i viatjar amb avi√≥ (8,9%).

El q√ľestionari, que compta amb m√©s de 241.000 respostes acumulades, ha sigut dissenyat pel grup de treball liderat per Nuria Oliver, del que formen part persones expertes de la Universitat Jaume I, Universitat de Val√®ncia, Universitat Polit√®cnica de Val√®ncia, Universitat Miguel Hern√°ndez, Universitat d'Alacant, CEU Cardenal Herrera i Fisabio. La catorzena enquesta sobre el coronavirus es va fer entre el 26 de juny i el 2 de juliol i es van obtindre 3.178 respostes de tota Espanya.

📸 L'actualitat valenciana en im√†tgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que far√†? Seguix-nos en Instagram!

"Perill en els aeroports: L'error que pot posar les coses fàcils al virus" "Mercadona dona 13.000 quilos d'aliments a onze entitats socials valencianes"