Xirivella rep 934.2600 euros per a set projectes dins del Pla d'Inversions de la Diputació de València

La construcció del magatzem municipal de la brigada d'obres és un d'estos projectes
Xirivella invertirà estos diners en set projectes | Ajuntament de Xirivella

L'Ajuntament de Xirivella, en l'Horta de València, ha rebut un total de 934.266 euros per a fer diverses actuacions a càrrec del Pla d'Inversions de la Diputació de València 2020-2021, un programa d'ajudes dirigides a tots els municipis valencians per tal d'ajudar-los en la millora de les seues infraestructures i servicis.

L'equip de govern (PSPV-PSOE-PODEM) ha decidit invertir-los en set projectes que continuaran l'aposta per l'eficiència energètica, la sostenibilitat i l'accessibilitat, a demés d'acometre algunes intervencions urgents.

Una de les inversions més destacades és la construcció del magatzem de la brigada d'obres, una actuació que permetrà fer una nau destinada a magatzem municipal i dependències per a la brigada d'obres de superfície aproximada de 750 m², en la que s'invertiran un total de 525.000 euros.

El consistori invertirà 200.000 euros en la millora de l'accessibilitat dels carrers dels Reis Catòlics, Lepant, Mediterrani, els Àngels, Comercial i l'avinguda de la Pau. L'actuació comporta la necessitat de plantejar propostes globals per a afavorir i potenciar la mobilitat per als vianants.

Una altra actuació urbanística destacada, que correra a càrrec del Pla d'Inversions amb un pressupost de 108.000 euros, serà el projecte de modernització i renovació d'infraestructura d'enllumenat públic amb mesures d'eficiència energètica i lluminàries amb tecnologia LED en l'avinguda de la Mare de Déu dels Desemparats, Art Major de la Seda, Riu Túria i l'aparcament de l'antiga estació de FFCC.

Destaca també la millora del paviment i jocs de les places de la Petanca, l'Alqueria Nova i avinguda de la Constitució davant de l'Estació de les Alqueries, amb una dotació de 60.000 euros, i l'adequació d'una vivenda social, que comptarà amb una quantitat de 50.000 euros.

Es destinen també 27.317 euros a la redacció d'un Pla d´Actuació Urbà Municipal que dissenyarà les línies estratègiques de les accions municipals incorporant els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) establits en l'agenda 2030.

Completa les actuacions el projecte d'execució de reparacions en la coberta de l'edifici municipal  —situat en la travessia de Jaume Roig número 2— per a reparar els danys produïts per filtracions de la coberta de l'edifici. Esta intervenció suposarà una inversió de 19.817 euros.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Empitjora la situació del coronavirus: Rècord mundial de contagis en un dia" "Dos valencians fan una sèrie de ficció a través d'Instagram Stories"