La Policia alerta d'un nou intent d'estafa en nom de Mercadona

L'activitat dels estafadors a través de les xarxes socials s'ha multiplicat durant el confinament
La Policia Nacional ha advertit sobre esta estafa. | Twitter

 

Ni en plena pandèmia de coronavirus els estafadors virtuals descansen. Més bé al revés. Les estafes virtuals s'han incrementat a causa del confinament i l'estat d'alarma. I és que els delinqüents aprofiten que passem més temps en casa i la por de la situació en què ens trobem, un fet que ens torna més vulnerables.

 

 

 INVITACIÓ: Ja vos podeu unir al grup oficial de Facebook del València Diari a on comentem entre tots les notícies de tots els valencians! Vos informareu, podreu comentar l'actualitat i també vos entretindreu.  FEU CLIC ACÍ, VOS ENCANTARÀ!

Per això, la Policia Nacional ha alertat, a través de les seues xarxes socials, d'una estafa a través de WhatsApp procedent dels Estats Units, en què els estafadors en qüestió es fan passar per Mercadona per a furtar dades personals i bancàries de la població espanyola.

 

Cupons de descompte com a trampa

Segons ha informat el cos policial, amb l'excusa d'omplir una enquesta sobre hàbits de consum i amb la trampa de suposats cupons de descompte per a comprar en Mercadona, els estafadors intenten obtindre les dades personals i bancàries a través del 'phising'.

 

Per la seua banda, Mercadona, que ha compartit la publicació de la Policia Nacional, insistix en el fet que la ciutadania només han de fer cas als canals oficials de la companyia.

 

Com detectar esta classe d'estafes?

El més important és que, quan les cadenes de supermercats donen cupons de descomptes, no demanen tantes dades personals. Una altra dada molt útil és que esta classe de pàgines web sempre intenten que la víctima s'afanye en acabar; per exemple, posant el número de vals que, suposadament, queden i que s'estan acabant.

 

Òbviament, també s'ha de tindre en compte que els supermercats no regalen productes perquè sí. Per això, el més important és investigar en pàgines oficials de la marca per a corroborar si les promocions en qüestió són verídiques. En cas de dubte, sempre es pot tocar al telèfon d'atenció a client de la companyia o enviar un correu electrònic, per tal d'assegurar-se si la promoció és fiable.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!