El preu dels preservatius: una caixa de 12 oscil·la entre 3,11 euros i 17,29 euros

OCU analitza 12 dels preservatius més coneguts, que en demostren la seguretat i l'eficàcia

Una anàlisi de 12 caixes de preservatius de tipus estàndard o fi, sense textures, realitzat per l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU), confirma la seua seguretat i eficàcia: no s'han detectat defectes, esquinços, plecs amb adherència ni microporós a cap producte i han superat amb molt bona nota les proves de resistència i integritat.

És més, a l'anàlisi química del làtex no es van detectar traces significatives de contaminants; com tampoc en un model sintètic per a al·lèrgics al làtex.

Pel que fa a la prova d'ús, els resultats també han estat positius, tot i que hi ha lleugeres diferències entre ells, bé a l'hora d'obrir l'envàs que els envolta, posant-los o en la lubricació, encara que resulta més que suficient en tots els casos, tal com s'explica a la revista OCU Salut de desembre. Per cert, el gruix pot variar entre 0,043 i 0,074 mm; i els models sensibles solen ser els més fins.

On sí que s'han trobat grans diferències és en el preu. El preu mitjà d'una caixa de 12 és de 7 euros. Però pot costar entre 3,11 euros i 17,29 euros, segons el tipus de preservatiu, la marca i el comerç on s'adquirisca.

Sobretot, en models de marques capdavanteres: una caixa de 12 de Durex o Control pot costar el doble segons l'establiment escollit. En qualsevol cas, els models amb millor qualitat preu entre els analitzats són altres: On Sensitive i On Natural, a la venda a Mercadona (des de 3,31 i 3,11 euros/caixa) i Happy Sex Sensitive (des de 3,37 euros/caixa ), disponibles en cadenes d'alimentació i perfumeria.

En definitiva, usant-los de forma correcta i respectant la seua data de caducitat, tots els preservatius analitzats són eficaços, tant com anticonceptius, com per prevenir el contagi de malalties de transmissió sexual. Això sí, no s'han d'usar amb lubricants o espermicides suplementaris amb base d'oli, com els olis de massatge o la vaselina: podrien fer malbé el preservatiu i reduir-ne la seguretat.
 

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Escassetat de joguets i videoconsoles poques setmanes abans de Nadal" "Les famílies destinen a la Nit de Nadal el 50% del pressupost per Nadal"