Mor Mila Ximénez als 69 anys a causa d'un càncer de pulmó

La col·laboradora de televisió ha mort este dimecres 23 de juny a la seua casa de Madrid després d'un any de tractament contra la seua malaltia

Imatge de Mila Ximénez en una sessió de fotos per una revista

Mila Ximénez ha mort este dimecres 23 de juny als 69 anys. La col·laboradora de televisió no ha pogut superar el càncer de pulmó que se li va diagnosticar fa just un any, el juny de 2020.

S'ha anat "tranquil·la i sense por", com ella sempre va assegurar que ho faria.


La periodista sevillana ha mort a la seua casa del centre de Madrid, molt prop del Bernabéu, envoltada de tots els seus éssers estimats.

La mateixa fortalesa de la qual va fer gala durant tota la seua vida, la va emprar amb valentia per a fer front a la terrible i llarga malaltia que patia.


La icònica col·laboradora televisiva, que va fer públic el seu diagnòstic el juny de 2020, ha estat fins a l'últim moment abrigallada per l'afecte incondicional de la seua família, especialment de la seua filla Alba, que volava fa uns dies des d'Amsterdam on resideix per a estar al costat d'ella, i els seus germans, Encarna, Concha i Manolo, els seus grans suports.

Els seus amics de treball tampoc es van separar d'ella durant estos durs mesos de tractament, en els quals era habitual veure'ls acompanyant-la a l'hospital o en les escasses eixides que realitzava la periodista sevillana.

El mes de març passat, l'equip mèdic responsable del seu cas va decidir ingressar-la per a sotmetre-la a unes proves i comprovar l'evolució de la seua malaltia.

Després dels estudis pertinents, Mila Ximénez va tornar a casa on va continuar amb un nou tractament que finalment no ha aconseguit el resultat esperat. Després d'un any d'intens sofriment, ha mort.

Alba Santana amb la seva mare Mila Ximénez
Alba Santana amb la seva mare Mila Ximénez | GTRES

Càncer inoperable

 

Mila Ximénez reapareix amb este missatge: 'La mateixa de sempre encara que ja no la d'abans'.


Dijous passat 10 de juny, Mila Ximénez va ser ingressada a l'Hospital La Llum de Madrid després d'acudir a una prova i un dia després rebia l'alta i tornava a casa per a estar al costat del seu cercle més pròxim, que no li va soltar la mà en cap moment.

Una de les últimes ocasions en què vam poder veure-la en públic va ser al maig, passejant al costat d'un amic, la seua germana Concha -que també va passar per un càncer que afortunadament va superar fa sis anys- i el marit d'esta.

Amb una aplaudida enteresa, Mila Ximénez va anunciar el 16 de juny de 2020, en 'Sálvame', programa en el qual treballava, que tenia un càncer de pulmó que li havien diagnosticat després de mesos de molèsties.

"Ho vaig saber el dilluns i he passat molta por i el continue passant, quan em desperte de la migdiada pense que no és normal", va confessar en una anomenada a Jorge Javier Vázquez durant la qual no va poder evitar emocionar-se. Tal com va comptar, tot va començar amb un dolor d'esquena que era cada vegada més complicat d'aguantar, fins a arribar a la situació que durant una de les emissions de l'espai televisiu va haver d'asseure's mentre la resta dels seus companys ballaven. Es va fer una ressonància, pensant que seria una qüestió de traumatologia, i el seu metge la va manar directament a l'oncòleg. Ja llavors comentava amb gran enteresa que el tumor no es podia operar, però que se sotmetria a un tractament de radioteràpia i quimioteràpia per a intentar "adormir-lo".

Mila Ximénez i Jorge Javier Vázquez


No obstant això, amb el pas dels mesos la situació empitjorava. "Tinc metàstasi, està en els pulmons, en el fetge i més parts", deia al juliol en 'Sábado Deluxe', convençuda, no obstant això, que podria recuperar-se. Este mes de març, després de diverses setmanes absenta dels platons, Mila reapareixia en televisió després d'un mes "sense poder eixir del llit", tal com ella mateixa confessava.

Admetia que estava sent molt difícil perquè no sols seguia amb la quimioteràpia sinó també amb "un tractament duríssim per a no perdre de tot el pèl".

"Em trobe bé però demà no ho sé", comentava la col·laboradora, que malgrat que l'adversitat no va voler veure la situació "com una tragèdia".

"Si això em dura dos anys, els 70 és una edat molt elegant per a morir", deia sense perdre el seu àcid sentit de l'humor, però admetent que resava perquè volia viure. "Ja no tinc por i passarà el que haja de passar", insistia.

Jorge Javier amb una imatge de Mila Ximénez darrere al plató de 'Sálvame'

A partir d'eixe  moment, va començar una lluita infatigable per part de la tertuliana, que es va sotmetre a un tractament de quimioteràpia, radioteràpia i immunoteràpia en la madrilenya clínica La Llum. Encara que en algunes ocasions va voler abandonar la batalla mai ho va fer.

Per la seua filla Alba (fruit del seu matrimoni amb el tennista Manolo Santana) i pels seus nets. A ells els va prometre que mai es rendiria i així ho va fer.


En 2015, Mila Ximénez es va enfrontar a un altre tumor de més de huit centímetres en l'úter. Li ho van detectar en una revisió abans d'anar a Supervivents com a concursant. En esta ocasió el diagnòstic va ser favorable, ja que després de l'operació per a extirpar-lo el resultat va ser un tumor benigne.

Alba Santana, inseparable de la seua mare Mila Ximénez, que segueix el seu tractament contra el càncer

 

Durant tot el procés, Mila ha estat acompanyada per la seua família, la seua filla, els seus companys de professió i de programa, que s'enfronten ara al buit que deixa la col·laboradora que sempre va ser protagonista amb la seua irresistible personalitat.

Amb missatges en directe o en les xarxes socials, anomenades en privat i acudint al costat d'ella a l'hospital, Alba Santana -la seua filla-, Belén Rodríguez, Raúl Prieto, les Campos, Chelo García-Cortés, Jorge Javier Vázquez o Belén Esteban han sigut els millors suports per a la col·laboradora, igual que altres bons amics, no coneguts per al públic, com l'estilista Pablo Mallavia, al qual se li va veure acompanyant-la en diverses visites a l'hospital.

La periodista també va voler fer partícips als espectadors del programa de la seua situació obrint-se sense embuts sobre el difícil tràngol al qual s'enfrontava, i ells li han retornat la seua sinceritat en forma d'afecte i de missatges d'ànim que inundaven les xarxes socials cada vegada que hi havia notícies de la col·laboradora.
Biografia

 


Mila va nàixer el 21 de maig de 1952 a Sevilla, en una família que tenia quatre fills. Es va mudar a Madrid en complir la majoria d'edat i va anar en els anys huitanta quan va conéixer al tennista Manolo Santana, amb qui es va casar en 1983.

Durant eixa dècada va viure en primera persona l'època daurada de la nit de Marbella, però tot es va truncar després del seu divorci del tennista, amb el qual va tindre a la seua única filla, Alba Santana, en 1984.

Des que en 1986 se separara, a la sevillana se li han conegut diverses parelles com José Sacristán o Antonio Arribas, encara que ella va contar que el seu gran amor va ser l'últim, Rafael Aguilera, un important empresari marroquí amb el qual va eixir durant més de deu anys.

Però si hi ha hagut un amor constant i incondicional en la seua vida, aqueix és el de la seua filla Alba. La jove està casada amb l'empresari Abiv Miron amb el qual té dos xiquets, Alexander i Victoria, de 14 i 9 anys, i viu a Amsterdam, encara que durant la malaltia de la seua mare ha viatjat amb freqüència al nostre país per a estar pendent d'ella.

Abans de convertir-se en un autèntic animal televisiu, Mila ja va desenvolupar la seua carrera periodística en els anys 80, quan col·laborava amb diversos mitjans, escrits i televisius. Va passar per ABC, on tenia la seua pròpia secció d'entrevistes i pel famós programa radiofònic d'Encarna Sánchez.

No obstant això, després del seu divorci va travessar una època molt complicada en la qual els seus problemes financers el van obligar fins i tot a renunciar a la custòdia de la seua filla.

Afortunadament, Mila va aconseguir remuntar eixa difícil etapa i redirigir la seua carrera a la televisió, on no va deixar de collir èxits en tots els programes en els quals va col·laborar.

Primer, va ser en 'Crónicas Marcianas', després en Ací hi ha tomaca i finalment en 'Sálvame', on va acabar formant una segona família amb els seus companys i conquistant a una legió d'espectadors, fans incondicionals de la magnètica personalitat de la periodista. 

Este afecte del públic va quedar patent cada vegada que va participar en realities com a 'Supervivientes' en 2016 o 'Gran Hermano VIP' en 2019, en els quals va ser la tercera finalista. Mila Ximénez ha demostrat sempre, i especialment en l'última etapa de la seua vida, que mai és tard per a afrontar nous reptes amb el suport i l'afecte dels bons escuders que l'envoltaven i que ara hauran d'aprendre a viure sense la seua força i vitalitat.
 

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram


Comentaris

envia el comentari