Com actuar davant d'un positiu al test d'antígens

Les festes de Nadal i òmicron han deixat una incidència acumulada superior als 2.000 casos a la Comunitat ValencianaEls contagis per Covid-19 segueixen a l'alça. L'última variant òmicron de coronavirus ha provocat un contagi massiu en unes dates de reunions socials i familiars. Estes actes, que no han estat controlats a la major part del país, han ocasionat que la incidència se situe per damunt dels 2.000 casos per cada 100.000 habitants a la Comunitat Valenciana.

Com passa d'un temps fins ara, l'atenció primària està col·lapsada i, moltes vegades, els tests d'antígens o PCR triguen a fer-se. Des del Departament de Salut de Gandia han volgut donar uns consells per saber com cal actuar si es fa un test d'antígens.

El primer motiu per fer un test d'autodiagnòstic és tenir símptomes o haver estat en contacte amb un positiu. Si el resultat d'este test ha donat positiu, el departament de salut recomana trucar al 900 300 555.

En cas d'haver realitzat el test a la farmàcia, estes ja tenen la potestat d'informar dels casos positius a Sanitat.

Des del Departament de Salut recomanen contactar amb el centre de salut en cas de símptomes greus, ser una persona vulnerable o tenir més de 70 anys.«Donada la quantitat de persones amb símptomes, hem de prioritzar l'ús de test d'antígens per a vulnerables i casos greus al centre sanitari. Si no és el cas, utilitza les altres opcions per confirmar el diagnòstic», afirmen des de Gandia.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"28.846 nous casos i 12 nous morts per coronavirus en la Comunitat Valenciana" "Només es tancarà una classe completa quan hi haja cinc positius de covid"