Aglomeracions en els exàmens de la Universitat de València (UV), en plena pandèmia del coronavirus

La falta de planificació va obligar els treballadors de la universitat a improvisar i obrir noves aules
Les classes van començar a omplir-se sense respectar la distància de seguretat | ACN

Este dilluns, 18 de gener, cap a les 08.30 hores, va tindre lloc en el campus de Tarongers de la Universitat de València (UV), un examen per als alumnes de Ciències Polítiques i del doble grau de Sociologia i Ciències Polítiques.

Segons ha avançat el diari 'Las Provincias', la Universitat de València va distribuir als alumnes en quatre classes diferents per a respectar les mesures de seguretat. No obstant això, ràpidament, les classes van començar a omplir-se i deixar de respectar-se la distància de seguretat.

Dos treballadores d'este centre universitari van haver d'atendre quasi una vintena d'espais amb centenars de persones i es van vore desbordades per la situació

Les queixes dels alumnes

La Facultat de Dret comptava amb el cens de les classes des de setembre i sabia els aforaments reduïts de les aules, però pareix que no es van revisar perquè el protocol no va funcionar.

Els estudiants van començar a queixar-se, van fer fotos per a denunciar la situació i no van dubtar en criticar que la meitat de les finestres estaven tancades. Açò va exposar a tots els presents a un risc major

La classe no va tardar a omplir-se i per a mantindre la distància es va buscar una altra nova aula perquè pogueren fer allí l'examen els seus alumnes.

Espais insuficients per als exàmens

D'esta forma, va quedar en evidència que les tres sales que s'havien previst per a les quatre classes de l'assignatura, tots matriculats i presents en el registre de la UV, eren més que insuficients i per a evitar riscos en un dels pitjors moments de la pandèmia el que feia falta era disposar de cinc.

Ningú ho va predir i es va exposar als alumnes a un risc innecessari per falta de planificació. Esta situació contrasta amb altres experiències d'alumnes de la mateixa universitat, ja que el mateix dia en altres aules es van dur a terme les recomanacions, els professors van guiar als alumnes, hi havien llistes preparades i revisades i es van ventilar molt millor els espais.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Atenció: Rècord de morts en el territori valencià" "Última hora: Els 32 brots valencians"