Les baixes dades de la covid-19 a la Comunitat Valenciana és el màxim atractiu de Fitur

Puig defén que han estat a Fitur gràcies a l'enorme esforç que ha fet la societat valenciana durant els últims mesos

Ximo Puig content a Fitur anunciant les bones dades del coronavirus a la Comunitat Valenciana

Índex Amagar

La Comunitat Valenciana va celebrar ahir el dia de l'autonomia dins del marc de la fira internacional de Fitur. És una immensa alegria per al govern valencià i per als valencians en general saber que el turisme ha tornat i per a quedar-se almenys en estes vacances. Molt de temps, molts mesos, sense presencials fins que l'esforç de tota la societat valenciana ha fet possible que es duguera a terme la primera presencial des de l'esclat de la pandèmia, en un context d'optimisme.

Precedit pel president de la Generalitat Valenciana Ximo Puig, les autoritats valencianes van enaltir a Madrid la via valenciana contra el virus, que, segons van destacar, ha servit perquè l'autonomia se situe ara en la pole position per a captar un bon pessic dels milers de viatges que es començaran a reactivar davant la imminent volta de la mobilitat internacional.

«Si podem estar hui en Fitur per a presentar la proposta turística de la Comunitat Valenciana per a l'estiu i la resta de l'any és perquè durant molts mesos la societat valenciana ha fet un enorme esforç de contenció i prevenció que ha donat resultats i que ens situa com la regió amb menys incidència d'Europa. Este és el nostre millor actiu al costat de la vacunació», va defensar Puig.

La seguretatLa "seguretat" va ser un dels temes que més tocaren ahir al stand de la Comunitat Valenciana. «Sempre hem estat un dels millors destins per a viatjar i ara a més som el més segur», va afegir el líder del Consell. «Estem en condicions de proposar al món un destí inigualable», va agregar.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, va estar en la mateixa línia que Puig, va destacar que la seguretat sanitària que aporta ara la Comunitat Valenciana s'ha convertit en el «gran valor de marca» per al turisme, un sector al qual va voler agrair l'esforç realitzat durant més d'un any carregat de restriccions. «Hem perdut moltes coses menys la fe. Diuen que el que no es veu no existeix, però nosaltres no véiem als turistes i no obstant això sentíem la seua potència. Hem vingut a dir-li al món que som la regió més segura d'Europa».

Colomer també va valorar el seu comportament en els moments «més foscos». «Van desallotjar a turistes atrapats lluny de casa a l'inici de la pandèmia, van ajudar a repatriar, protocol·litzaran la seguretat, van aplicar el seu know-how... Així es forja el lideratge, quan tot va malament. Perquè saber pel que lluites defineix el que ets», va reconéixer el secretari autonòmic de Turisme.


RecuperacióEl president Ximo Puig ja va poder assegurar que ja es donen les condicions per a «abordar un estiu positiu, d'obertura progressiva durant juny», ja que l'«avanç espectacular en la vacunació» també suposa un «avanç quant a la capacitat d'acolliment» de l'autonomia. «Som optimistes», va dir. I va anar més enllà en vaticinar que, gràcies a l'efecte tractor del turisme, la Comunitat serà «una de les regions que més creixerà d'Europa en 2022».

La ministra de Turisme, Comerç i Indústria, Reyes Maroto, que va acompanyar a la delegació valenciana en una part del recorregut oficial, també va reconéixer la fortalesa que li aporta a l'autonomia la seua baixa incidència: «La Comunitat Valenciana és un dels destins més segurs i és una bona notícia que a partir del dilluns els britànics puguen arribar sense restriccions», va defensar.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram


Comentaris

envia el comentari