Barceló demana «tranquil·litat» davant dels tests d'antígens en farmàcies

La consellera ha manifestat que des del seu departament estan «alineats» amb el Ministeri de Sanitat
Les declaracions de Barceló sobre els tests d'antígens en les farmàcies | GVA

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha demanat Â«tranquil·litat» davant de la realització de proves ràpides d'antígens per al diagnòstic de coronavirus en les oficines de farmàcia i ha advertit del risc de generar una «falsa seguretat» en els ciutadans.

Barceló s'ha pronunciat d'eixa forma en una entrevista en À Punt, recollida per Europa Press, en ser preguntada per si existix algun protocol per a receptar esta classe de tests en farmàcies, i pel grau de fiabilitat d'eixos.

Sobre este tema, la consellera ha manifestat que des del seu departament estan «alineats» amb el Ministeri de Sanitat i estan estudiant quines accions s'han de dur a terme per a no generar una falsa seguretat en els ciutadans davant de la possibilitat de no saber si han fet el test correctament o si saben interpretar el resultat.

«Jo aconsellaria que els tests es dugueren a terme per recomanació mèdica, perquè es tenen símptomes o perquè en el rastreig es detecta si una persona ha estat en contacte amb algun cas positiu», ha afegit. Al seu juí, cal portar «molta cura per a no generar falsa seguretat», ha insistit. «Fer eixe test és una foto fixa d'eixe moment i pot ser que no tinga la fiabilitat suficient i es puga arribar a transmetre el virus», ha dit.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"URGENT: Confirmen 43 positius en un brot d'una residència en València" "Teatre infantil i familiar el diumenge en Burjassot"