La campanya de recolzament al sector que ha fet SOS Hostaleria

SOS Hostaleria s'ha unit a Lucía Vargas, jove valenciana que viu en Londres i que va crear la idea de la campanya en xarxes socials
La campanya de recolzament al sector que ha fet SOS Hostaleria | Cedida

SOS Hostaleria crea la campanya de micromecenatge 'Apadrina un hostaler' per a recaptar fons que ajuden el sector a compensar les restriccions, coincidint amb «la tercera Setmana Santa horrible» per a l'hostaleria valenciana després dels temporals de 2019, el confinament de 2020 i la situació actual amb el tancament a les 18 hores i un terç d'aforament en interiors.

«La pandèmia, els confinaments, els tocs de queda i els tancaments perimetrals s'han emportat per davant més de 100.000 negocis dedicats a l'hostaleria en tota Espanya, 9.000 d'ells valencians», denúncia en un comunicat. És més, esta associació advertix que molts hostalers no han pogut acollir-se a cap de les ajudes directes aprovades pel Govern a causa d'impagaments o deutes tributaris a les que no han pogut fer front a conseqüència de la crisi de l'últim any.

Això suposa, al seu juí, que l'administració està «condemnant» als hostalers que més ajuda necessiten a no poder recuperar-se. «No podem abandonar als hostalers que no es troben al dia amb l'administració», reivindica el seu president, Fidel Molina.

Idea de Lucía Vargas

Davant d'esta situació, SOS Hostaleria s'ha unit a Lucía Vargas, jove valenciana que viu a Londres i que va crear la idea de la campanya en xarxes socials. L'objectiu és sol·licitar recursos que puguen ajudar als hostalers que es troben en «situacions personals límit».

Segons les seues xifres, quasi la meitat dels treballadors valencians que estan en ERTO pertanyen al sector de l'hostaleria i representen set de cada deu ocupacions perduts. També recorda que els temporals de Setmana Santa de 2019 van suposar un colp molt dur per a l'hostaleria valenciana, perquè la impossibilitat d'usar les terrasses i les anul·lacions van ser «una autèntica maçada» per a hotels, bars i restaurants.

En este escenari, l'entitat ha creat una plataforma de suport als hostalers valencians a través d'un sistema transparent de donacions de particulars, en la que s'analitzarà les sol·licituds presentades a través del seu web i decidirà la concessió de l'ajuda en funció de les necessitats. Periòdicament es farà pública l'ajuda concedida i les raons per les que s'ha atorgat.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"90 contagis i 8 morts per coronavirus en les últimes hores en el territori valencià" "Les noves dades del coronavirus en Espanya"