Els treballadors sociosanitaris del territori valencià rebran una compensació pel primer estat d'alarma

Esta gratificació beneficiarà a més de 1.500 persones
Personal d'una residència de majors | Europa Press

La Generalitat ha aprovat este divendres la compensació extraordinària de reconeixement per al personal del sistema públic valencià de servicis socials, amb un total de 852.808 euros a repartir entre els treballadors de recursos residencials de majors i persones amb diversitat funcional i salut mental.

Es tracta d'una gratificació pels seus servicis prestats durant el primer estat d'alarma, del 14 de març al 21 de juny, amb un import de huit euros al dia per a cada empleat en actiu, ha anunciat la vicepresidenta i consellera de Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, després del ple del Consell.

Amb esta mesura, ja decretada per als sanitaris, es pretén reconèixer la implicació i el sentit del deure que estes persones han demostrat durant la pandèmia. Beneficiarà als 1.506 professionals del sistema públic: 848 a la província d'Alacant, 285 en la de Castelló i 373 en la de València.

Un repartiment equitatiu

El repartiment d'esta gratificació serà per igual al personal dels centres residencials, independentment de la categoria professional que exercisquen.

Els beneficiaris són els següents: personal directiu i d'administració dels centres de servicis socials de caràcter residencial; personal mèdic, d'infermeria, auxiliar d'infermeria; personal de manteniment; resta de professionals que haja prestat els seus servicis durant eixos tres mesos.

És més, el temps transcorregut en situació d'incapacitat temporal, per positiu o contacte aïllat, es considera com a efectiu per a percebre la compensació. També la rebran els professionals reassignats als recursos residencials dependents del sistema públic, en els mateixos termes.

Inicialment, els sindicats van expressar el seu rebuig a esta mesura després de l'aprovació del decret a mitjan novembre, per la qual cosa va tornar a passar este dijous per taula sectorial i ja compta amb l'aval de la majoria dels representants dels treballadors, segons fonts del departament.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"La recomanació de la OMS sobre les reunions familiars en Nadal" "Tota la informació sobre la regulació de les residències valencianes per a Nadal"