Dos positius per Covid-19 obliguen a aïllar tot el Nadal als residents d'un geriàtric de Sant Joan d'Alacant

La filla d'una interna denúncia que és un confinament «inhumà» que va començar el 14 de desembre i seguirà almenys fins al 4 de gener
Els ancians porten aïllats des del passat 14 de desembre | Pixabay

Els 356 residents del centre de majors 'Pensionistas Ferroviarios' de Sant Joan d'Alacant, en la comarca de l'Alacantí, es troben confinats en els seus dormitoris des del passat 14 de desembre després de detectar-se dos positius per coronavirus entre el personal sanitari de la residència en tan sols dos setmanes.

Segons ha avançat el diari 'Información', els familiars dels ancians d'esta residència han denunciat que no poden vore als seus familiars en estes dates tan assenyalades ni a través d'una videoconferència.

El passat 14 de desembre, un treballador de la residència va donar positiu per Covid-19 i ràpidament el centre va dur a terme el protocol d'actuació marcat per Sanitat. Una setmana més tard, un altre treballador va donar positiu i això ha fet que el confinament continue 14 dies més.

La denúncia de Virginia Tovar, filla d'una interna de la residència

«Després de Nadal hi haurà més positius i el centre encadenarà un confinament darrere l'altre. Acabaran amb la salut dels meus pares», ha assenyalat la filla d'una interna al citat mitjà.

A demés, Virginia Tovar, filla d'una resident d'este centre ha denunciat la vulneració dels drets dels ancians amb este confinament «inhumà» des que el mes de setembre passat van confinar a tots els ancians en els seus dormitoris durant setmanes, «en compte d'aïllar el brot, aïllen als jubilats», ha explicat a este mitjà.

Ara, Virginia Tovar està movent cel i terra a través de les xarxes socials i els mitjans de comunicació per a acabar amb «un confinament que no matarà al virus, matarà de tristesa als nostres majors», afirma.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Robatori de pel·lícula en un desballestament de Peníscola" "Un presumpte terrorista de Daesh sembra el pànic en Castelló de la Plana"